Usein kysytyt kysymykset | Kuljettaja.fi

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä


Koostimme listan kysymyksistä, jotka ovat nousseet usein esiin palveluissamme. Toivottavasti löydät vastauksista avun ongelmaasi. Jos kuitenkin asia jää epäselväksi tai ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin sivun alapuolella olevalla lomakkeella.

Verkkokoulutukset

 

Aloita valitsemalla aihealue:

 

Voit suorittaa vaikka kaikki viisi jatkokoulutusta Kuljettaja.fi -verkkokoulutuksena. Kaikki koulutuksemme ovat hyväksytty ammattipätevyyden jatkokoulutukseksi ja niiden suorittamista ei ole rajoitettu. 

Jos maksoit laskulla, ilmoittaudu uuteen koulutukseen haluamallesi ajankohdalle. Vain suoritetuista koulutuksista lähetetään lasku.

Jos maksoit verkkomaksulla, ota yhteyttä koulutuskeskukseen, josta tilasit koulutuksen ja pyydä maksun palautusta. Ilmoittaudu tämän jälkeen uuteen koulutukseen haluamallesi ajankohdalle. 

 

Jos maksoit laskulla, ilmoittaudu uuteen koulutukseen haluamallesi ajankohdalle. Vain suoritetuista koulutuksista lähetetään lasku.

Jos maksoit verkkomaksulla, ota yhteyttä koulutuskeskukseen ja pyydä maksun palautusta. Ilmoittaudu tämän jälkeen uuteen koulutukseen haluamallesi ajankohdalle.

 

Yritä kirjautua koulutukseen suoraan vahvalla tunnistautumisella osoitteessa opiskelu.kuljettaja.fi 

Jos olet syöttänyt sähköpostiosoitteen väärin, niin tilausvahvistusta tai linkkiä ei ole voitu lähettää. Jos henkilötunnus on kirjoitettu oikein, niin voit silti kirjautua suorittamaan koulutusta vahvalla tunnistautumisella. Sähköpostiosoitteesi voit korjata itse järjestelmän kohdasta omat tiedot.

Jos et pääse opiskelemaan vahvalla tunnistautumisellakaan, ota yhteyttä koulutuskeskukseen, josta tilasit koulutuksen.

 

Kirjaudu suoraan opiskelemaan vahvalla tunnistautumisella osoitteessa opiskelu.kuljettaja.fi

Voit osallistua koulutukseen tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla, jossa on toimiva verkkoyhteys.

Suosittelemme tietokonetta tai tablettia, jotta saat koulutuksesta enemmän irti isolta näytöltä toistettuna.

Verkkoselaimeksi suosittelemme valitsemaan Google Chromen.

Kyllä voit. Klikkaa alareunasta ”Keskeytä ja jatka myöhemmin” ja kirjaudu ulos. Kirjaudu toisella laitteella uudelleen osoitteessa opiskelu.kuljettaja.fi

Ei tarvitse. Myöskään erillisiä sovelluksia ei tarvitse ladata.

Voit lähettää kysymyksiä kouluttajalle ja keskustella hänen kanssaan reaaliaikaisesti oppimisympäristön Chat-sovelluksella. Jos et saa yhteyttä chatilla, voit käyttää puhelinta tai sähköpostia.

Kyllä. Kouluttaja voi ottaa sinuun yhteyttä milloin tahansa varmistaakseen, että opiskelu sujuu hyvin ilman ongelmia ja häiriöitä.  

Kyllä pitää. Osallistumisvelvollisuus on koko koulutuksen ajan. Seuraa siis koulutusta kaikissa sen vaiheissa ja tee siihen sisältyvät tehtävät tunnollisesti ja paneutuen. Näin toimien saat itse ja myös työnantajasi saa koulutukseen käytetylle ajalle ja rahalle parhaimman vastineen.

Ammattipätevyyskouluttajan pätevyyden omaavat kouluttajat ohjaavat ja valvovat opiskeluasi valvomossamme koko koulutuksen ajan. Sinun on hyvä tietää, että myös Traficom voi valvoa koulutusta oman valvojaliittymänsä kautta milloin hyvänsä siitä erikseen ilmoittamatta.

Voit pitää tauot silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Laita esitys tauolle vasemmasta alareunasta ja käynnistä se uudelleen jatkaessasi koulutusta. Huolehdi kuitenkin, että ehdit suorittaa koulutuksen loppuun saakka ennen valvomon sulkeutumista.

Kyllä voit. Ota yhteyttä valvojaan joko ympäristön Chat -sovelluksella tai soittamalla valvojalle puhelimitse. Valvojan yhteystiedot löytyvät koulutuksen alareunasta.

Ei hätää. Järjestelmä tallentaa automaattisesti muistiin sen kohdan mihin koulutuksesi keskeytyi ja jatkaa siitä taas, kun palaat uudelleen koulutukseen.

Applen laitteilla koulutusta suoritettaessa suosittelemme käyttämään Google Chrome -selainta.

 

Päivitä sivua selaimessa painamalla osoiterivin vieressä olevaa päivitä -painiketta (Ks. alla oleva kuva). Näppäin voi olla hieman eri paikassa eri selaimilla, mutta yleensä se löytyy osoiterivin lähistöltä.

Voit päivittää sivua myös painamalla tietokoneen näppäimistöstä F5 -näppäintä. Puhelimella ja tabletilla voit päivittää sivun pyyhkäisemällä sormella alaspäin.

Koulutus jatkuu sivun päivittämisen jälkeen siitä mihin jäit. 

 

Kyllä kirjautuu. Merkintä kirjautuu Traficomiin pääsääntöisesti koulutusta seuraavana päivänä. Traficomin Oma-asiointi -palvelusta voit tarkistaa, että suoritusmerkintä on kirjattu.

  1. Kirjaudu ympäristöön osoitteessa opiskelu.kuljettaja.fi 
  2. Avaa suoritettu koulutus klikkaamalla Avaa koulutus.
  3. Valitse yläreunasta Tulosta todistus.
  4. Todistus avautuu PDF-tiedostona, jonka voit tulostaa tai tallentaa laitteellesi.

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä lomakkeella tai chattaa kanssamme.

Yhteydenottolomakkeen lisäksi voit lähettää viestiä Chat -palvelun avulla. Siirry verkkokoulutukset -sivulle ja paina Chat-nappia oikeassa alakulmassa, niin pääset aloittamaan keskustelun.

Asiakaspalvelijamme vastaavat arkisin 8 - 16 välisenä aikana.