Volvo Trucks toimittaa ensimmäisen raskaan sähkökäyttöisen betonikuorma-auton | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Volvo Trucks toimittaa ensimmäisen raskaan sähkökäyttöisen betonikuorma-auton

20.2.2023 | Autotoday

Volvo Trucks on toimittanut Cemexille ensimmäisen täyssähköisen paikallispäästöttömän raskaan betonikuorma-auton, todetaan Volvo Trucksin tiedotteessa.

Akkusähkökuorma-auto on Volvon ja Cemexin vuonna 2021 allekirjoittaman sopimuksen viimeisin kehitystyö koskien maailmanlaajuista sähköisten ratkaisujen yhteistyötä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.

Raskas Volvo FMX -sähkökuorma-auto luovutettiin Berliinissä Saksassa. Kuorma-autoa voidaan käyttää koko työpäivän ajan, kun sitä ladataan tauon aikana.

Kuorma-auto aloittaa operoinnin valmisbetonitehtaalla Berliinin Spandaussa tämän kuun aikana.

Betonikuljetusten sähköistäminen on haastavaa raskaiden kuormien ja jatkuvien sekoitusvaatimusten vuoksi. Täyssähköisen raskaan liikenteen lisääntyessä asteittain Volvo Trucks ja Cemex pyrkivät kehittämään ja lisäämään teknologioita, joita tarvitaan, jotta päästöttömät kuljetukset toteutuvat myös vaativalla rakennusalalla.

Cemex ja Volvo Group ovat perustajajäseniä First Movers -yhteenliittymässä, joka on Maailman talousfoorumin ja Yhdysvaltain ilmastoasioista vastaavan erityislähettilään John Kerryn välinen yhteistyö, jotta yritykset voivat tehdä ostositoumuksia, jotka luovat kysyntää vähähiiliselle teknologialle. Volvo Trucks ja Cemex ovat sitoutuneet saavuttamaan kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteensa ja osallistumaan maailmantalouden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Volvo Trucksilla on sähkökuorma-automallisto, jonka ajoneuvot voivat liikennöidä 16-44 tonnin kokonaispainoilla ja kattavat kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamisen kuljetuksiin ja alueellisiin kuljetuksiin.

Volvo Trucks on Volvon tiedotteen mukaan raskaiden sähkökuorma-autojen (≥ 16 tonnia) markkinajohtaja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen uusien kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä. Volvo Trucks on sitoutunut saavuttamaan nettonollan kasvihuonekaasupäästöt arvoketjussa vuoteen 2040 mennessä.

Cemex on maailmanlaajuisesti toimiva rakennusalan yritys, joka tarjoaa sementtiä, valmisbetonia, kiviainesta ja kaupungistumisratkaisuja.

Volvo FMX Electric -betonisähkökuorma-auto

  • Sähköinen voimansiirto: 2 moottoria, teho 330 kW
  • Akut: 4 akkua, 360 kWh
  • Sekoittimen hydrauliikkajärjestelmä saa käyttövoimansa ajoakusta
  • Vaihteisto: I-Shift
  • Akseliväli: 4100 mm
  • Päällirakenne: Betonisekoitin, 9 m³

Lähde: Autotoday | Clas von Bell