Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta

11.7.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks.

Volvo FL ja FE, joita käytetään useimmiten kaupungeissa ja kaupunkialueilla jakelutehtävissä, ovat saaneet uudet, päivitetyt vaihteistot, jotka tarjoavat parempaa tehokkuutta ja sujuvampaa ajoa, todetaan Volvon tiedotteessa.

Volvo FL on pieni ja ketterä kuorma-auto Volvo Trucksin mallivalikoimassa, ja uudella 8-vaihteisella täysautomaattisella vaihteistollaan (kaksi vaihdetta enemmän kuin aiemmassa mallissa) se säästää Volvon tiedotteen mukaan polttoainetta jopa 4 %.

– Uuden vaihteiston avulla tarjoamme myös täyden voimanoton auton seistessä paikalla, mikä tekee siitä monipuolisemman ja täydellisen esimerkiksi kaupunkialueella toimivaksi tienhoitoautoksi, lumenauraukseen ja moniin muihin vastaaviin tehtäviin, sanoo Kenneth Ackerberg, Volvo FL:n ja FE:n tuotepäällikkö.

Suuremmassa Volvo FE:ssä on nyt sama päivitetty I-Shift-vaihteisto, jota käytetään Volvo Trucksin raskaissa malleissa, mikä tekee vaihteista jopa 30 % nopeampia.

Merkittävä parannus ajettavuuteen saavutetaan sillä, miten I-Shift-vaihteisto on uudella tavalla vuorovaikutuksessa moottorin kanssa. Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.

Kolme erilaista ajotilaa ajon optimointiin

Sekä Volvo FL:n että FE:n ajon tehostamiseksi ja optimoimiseksi on kolme erilaista ajotilaa: taloudellinen, suorituskykyinen ja off-road. Jokainen tila valitaan painamalla kojelaudassa olevaa painiketta, joka näytetään sitten mittaristossa.

– Jotta ajaminen olisi mahdollisimman taloudellista, kuorma-auto käynnistyy aina eco-tilassa ja tarjoaa rullauksen polkimella ajettaessa. Suorituskykyinen ajotila on kuitenkin helposti valittavissa yhdellä painalluksella. Olemme lisänneet myös off-road-tilan, koska näitä kuorma-autoja voidaan käyttää myös kevyissä maanrakennustehtävissä, Kenneth Ackerberg päättää.

Off-road-tila tarjoaa paremman suorituskyvyn alhaisella nopeudella, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa, tarjoaa paremman hallinnan ja vähemmän stressaavan kokemuksen huonokuntoisilla teillä, todetaan tiedotteessa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell