Suomen ensimmäinen raskas Volvo sähkökuorma-auto toimitetaan Storemen Logisticsille | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Suomen ensimmäinen raskas Volvo sähkökuorma-auto toimitetaan Storemen Logisticsille

16.11.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Storemen Logisticsin katse on tiiviisti vihreässä tulevaisuudessa. Yritys otti reilu vuosi sitten käyttöön Suomen ensimmäisen sarjavalmisteisen täyssähköisen Volvo jakeluauton ja alkuvuonna se alkaa liikennöidä ensimmäisellä Suomeen toimitettavalla raskaalla Volvo sähkökuorma-autolla.

Sopimuskuljetuksia hoitavan Storemen Logisticsin toiminnassa vihreät arvot näkyvät konkreettisina tekoina. Yrityksen kalustosta yli 30 % on sähkö- ja kaasukuorma-autoja. Toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.

– Meillä on ollut käytössä viime syksystä lähtien Volvon täyssähköinen jakeluauto ja kokemukset siitä ovat olleet hyvin positiivisia. Kuljettajat, jotka sillä ovat ajaneet, eivät enää haluaisi siirtyä takaisin polttomoottoriautoon, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.

Alkuvuoden 2023 aikana Storemen Logisticsille luovutettava raskas, kokonaispainoltaan 44 tonnin Volvo FM 4×2 -täyssähkökuorma-auto tulee liikennöimään Uudenmaan alueella. Se kuljettaa tavaraa terminaalilta keskusliikkeisiin kahdessa vuorossa. Autoa ladataan sekä yön aikana terminaalilla että vuorojen välissä.

Sähkökuorma-autot mahdollistavat operoinnin paikallispäästöttömästi ilman meluhaittoja. Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset luovat myös kuljetusyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell