Rovaniemellä avautuu todella erikoinen autopaviljonki | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Polestar#Sähköautoilu

Rovaniemellä avautuu todella erikoinen autopaviljonki

11.1.2023 | Autotoday

Kuva: Polestar

Ruotsalainen sähköautovalmistaja Polestar tuo uutta näkökulmaa autojen vähittäiskauppaan avaamalla maailman ensimmäisen lumesta rakennetun autopaviljongin Rovaniemelle.

Snow Space -niminen pop-up-teos avataan 10. tammikuuta ja on auki 26. helmikuuta saakka. 12 metriä korkea teos on rakennettu Rovaniemen kaupungintalon ja kirjaston eteen Alvar Aallon ikonisten rakennusten läheisyyteen.

Kuva: Polestar

Snow Spacen rakentamiseen on käytetty noin 3000 kuutiometriä lunta. Lumi on lainattu viereisestä Ounasvaaran hiihtokeskuksesta, jonne se palautetaan Snow Spacen sulkiessa ovensa helmikuun lopulla.

Kahden metrin paksuisten lumiseinien sisällä on esillä täyssähköinen Polestar 2 -auto. Lisäksi seinillä on näytillä Polestar-autojen osia aina vanteista jousituksiin ja jarruihin, jotka paikalliset jääveistäjät ovat valmistaneet.

Uusiokäytettävien materiaalien käyttö on keskeisessä osassa Polestarin vastuullisuusstrategiaa, mitä myös Snow Space edustaa.

Kuva: Polestar

Ainutlaatuinen rakennelma on myös osa maailman pohjoisimman muotoiluviikon, Arctic Design Weekin ennakko-ohjelmaa.

Polestar ja Arctic Design Weekia isännöivä Rovaniemi näkevät, että arktisuuden, muotoilun ja vastuullisuuden yhdistävillä teemoilla on kaupungin elinvoimaa ja kansainvälistä tunnettuutta lisäävä potentiaali.

Tila tulee olemaan avoin kaikille, ja Snow Spacessa tullaan järjestämään myös erilaisia avoimia tilaisuuksia niin kaupunkilaisille kuin yrittäjille.

Kuva: Polestar

Polestar Snow Space

  • Polestar Snow Space -tila on avoinna yleisölle Rovaniemellä 10.1.–26.2.2023
  • Rakennustöiden aikana syntyvien päästöjen vähentämiseksi Scanian sähkörekkoja käytettiin paikalliseen liikenteeseen
  • Polestar Snow Space -tilan ovat suunnitelleet Polestarin arkkitehdit, ja sen on rakentanut rovaniemeläinen Frozen Innovations
  • Arctic Design Week 2023 alkaa Rovaniemellä 20. maaliskuuta ja päättyy 26. maaliskuuta

Lähde: Autotoday | Clas von Bell