Renault Trucksin Optifleet-kalustonhallintajärjestelmään kaksi uutta palvelua | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Renault Trucks

Renault Trucksin Optifleet-kalustonhallintajärjestelmään kaksi uutta palvelua

21.12.2022 | Autotoday

Kuva: Renault Trucks

Optifleet on Renault Trucksin kalustonhallintajärjestelmä, joka auttaa kuljetusyrityksiä parantamaan ajoneuvojen kannattavuutta pienempien käyttökustannusten myötä sekä lisäämään asiakastyytyväisyyttä.

Tuottavuuden parantamiseksi Renault Trucks lisää Optifleetiin kaksi uutta palvelua – Ajoneuvon tila ja Turvallisuus. Nämä uudet palvelut on suunniteltu onnettomuuksien ja kuorma-autojen suunnittelemattomien pysähdysten välttämiseksi.

Kilpailu kuljetusalalla on kovaa, joten reaaliaikainen liiketoiminnan johtaminen ja keskeisten kulujen hallinta tuo selkeää kilpailuetua.

Renault Trucks Optifleet -kalustonhallintajärjestelmä yksinkertaistaa kuljetusyritysten päivittäistä toimintaa ja antaa tarvittavat työkalut kuorma-autojen ja kuljettajien suorituskyvyn optimointiin.

Optifleetissa on nyt viisi palvelua, joista jokainen voidaan aktivoida muista riippumatta, kuljetusyrityksen tarpeiden mukaan.

  • Check eli polttoainepalvelu, tarkkailee ja optimoi kuorma-autojen polttoaineenkulutusta, mikä vähentää kokonaishiilidioksidipäästöjä. Check -palvelu myös analysoi kuljettajien taloudellista ajamista mahdollisia muutoksia seuraten. Palvelu antaa myös reaaliaikaisen tiedon sähköajoneuvojen akun lataustasosta.
  • Map eli paikannuspalvelu, voi paikantaa kuorma-autot reaaliajassa. Map antaa kalustopäälliköille tarvittavat tiedot reittien optimointiin ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen, sillä palvelun avulla tarkka saapumisaika voidaan ilmoittaa kuljetusasiakkaille.
  • Drive eli työaikapalvelu valvoo kuljettajien ajoa ja lepoaikoja. Ajopiirturin tiedot voidaan ladata etäyhteydellä hallinnollisten toimintojen helpottamiseksi.

Kaksi uutta palvelua Optifleetiin

  • Health – uusi ajoneuvon tila -palvelu lähettää tietoa kunkin ajoneuvon kojelaudan varoitusvaloista, joko reaaliaikaisena ilmoituksena Optifleet-portaalissa tai sähköpostihälytyksenä. Kalustopäällikkö voi sitten suunnitella tarvittavat huoltotoimet ja ennakoida kuorma-auton mahdolliset käyttökatkokset.
  • Safety – Uusi turvallisuuspalvelu valvoo ajoneuvon turvajärjestelmiin liittyviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS), elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja kaistalta ajautumisen varoitusjärjestelmä (LDWS). Tämä palvelu havaitsee myös voimakkaat jarrutukset ja kiihdytykset. Se lähettää tiedot joko reaaliajassa Optifleet-järjestelmään, tai sähköpostitse kuljetusyritykselle, joka voi käyttää tietoja ajotapojen objektiiviseen analyysiin. Valituille kuljettajille voidaan antaa kohdennettua koulutusta onnettomuusriskin ja ajoneuvon osien ennenaikaisen kulumisen välttämiseksi.

Optifleetin polttoaine-, paikannus-, työaika-, ajoneuvon tila-, ja turvallisuuspalvelut ovat saatavilla Renault Trucks T-, C- ja K-sarjoihin.

Polttoaine-, paikannus-, työaikapalvelut ovat saatavilla Renault Trucksin D- ja D Wide -malleihin (sähkö ja diesel). Optifleet on yhteensopiva myös muiden kuorma-automerkkien kanssa.

Kuljetusyritykset, jotka haluavat integroida Optifleetin tiedot omaan kalustonhallintaohjelmistoonsa, voivat käyttää näitä tietoja reaaliajassa Optifleetin API (Integrointi) -rajapintojen kautta.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell