Lisää suurteholatausmahdollisuuksia Uudellemaalle | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#K-Lataus#Sähköauton lataus

Lisää suurteholatausmahdollisuuksia Uudellemaalle

29.9.2022 | Autotoday

Kuva: K-Lataus

K-Lataus on avannut uusia suurteholatausasemia Keski- ja Länsi-Uudenmaan alueilla. Erityisesti Nurmijärven ja Vihdin K-Supermarketien asemat parantavat merkittävästi kuntiensa julkisia latausmahdollisuuksia.

Nurmijärven asema otetaan käyttöön ensi viikolla, Järvenpään K-Supermarket Peltolan ja Vihdin asemat otettiin käyttöön aiemmin syyskuussa.

K-Supermarket Nurmijärven K-Lataus-asema on ensimmäinen julkinen suurteholatausasema Nurmijärvellä.

Asemalle tulee yksi 100 kW:n tehoinen, nopeaa latausta tarjoava suurteholatauslaite sekä kaksi peruslatauslaitetta. Suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa. Asema on auettuaan sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

Aiemmin syyskuussa käyttöön otetulla Järvenpään K-Supermarket Peltolan asemalla on yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite ja neljä peruslatauslaitetta.

K-Supermarket Vihdin asemalla on taasen yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite ja kaksi peruslatauslaitetta. Molemmat asemat ovat sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri. Vihdin asema on Nurmijärven aseman tapaan kunnan ensimmäinen julkinen suurteholatausasema.

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa yli 120 latausasemaa ympäri Suomen.

Asemilla on yli 400 peruslatauspistettä ja yli 190 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell