Liki 60 autoilijalle seuraamuksia raskaan liikenteen valvontamaratonissa Itä-Suomessa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskaan liikenteen valvonta#Poliisi

Liki 60 autoilijalle seuraamuksia raskaan liikenteen valvontamaratonissa Itä-Suomessa

20.6.2022 | Autotoday

Kuva: Poliisi

Itä-Suomessa poliisi valvoi 24 tunnin mittaisen raskaan liikenteen valvontajakson alkaen keskiviikkona 15.6.2022 kello 06.00, ja päättäen torstaina 16.6.2022 kello 06.00.

Valvontateema oli samalla osa Roadpolin Operation Truck & Bus -valvontateemaa. Valvontaa kohdennettiin tietojohtoisesti ja kokemusperäisesti ennakkoon tehdyn analyysin ja valvontasuunnitelmien pohjalta valvonnan tuottavuuden, tehokkuuden, vaikuttavuuden ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, joissa on havaittu selkeästi eniten rikkeitä muun muassa vuoden 2021 aikana. Ammattiliikenteen valvontaan liitettiin myös harmaan talouden torjunta. Liikennevalvonnan yhteydessä valvottiin ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta.

Valvontajakson aikana tarkastettiin 155 ajoneuvoa

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 146 kotimaista ja yhdeksän ulkomaista ajoneuvoa. Seuraamuksia määrättiin Suomeen rekisteröidyille ajoneuvoille 55, ulkomaille rekisteröidyille kaksi.

Eniten puutteita tavattiin ajo- ja lepoaikojenrikkomuksissa, peräti 115 tapauksessa. Toiseksi eniten oli huomautettavaa kuorman varmistamisessa ja näitä tapauksia oli 44.

Katso tästä muita juttuja raskaan liikenteen valvontatapahtumista.

Kiteellä yhdessä paperirullakuormassa todettiin sidontapuutteita. Asiasta kirjattiin sakkomääräys ja yhteydenotot koko kuljetusketjuun (lähettäjä/kuormaaja/kuljettava yritys). Ajoneuvojen kuntoon liittyviä puutteita tavattiin 17 ajoneuvossa, joista kolmen matka keskeytettiin vikojen poistamiseksi.

Harmaaseen talouteen viittaavia seikkoja ei tavattu yhtään. Ulkomaalaistarkastuksia tehtiin yhteensä 13 kpl, joissa ei huomautettavaa.

Valvontaisku suoritettiin yhteystyössä Tullin ja Rajavartioston kanssa. Tulli löysi muun muassa yhden polttoaine epäilyn kuorma-auton, josta käynnistetään tutkinta.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell