Kevättä rinnassa - Vanhan tien aikaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Blogi
#Ulkomaanliikenne

Kevättä rinnassa - Vanhan tien aikaan

28.10.2022 | Jarkko Nisula

Kevät oli saapunut Puolanmaalle. Olin lastannut aamupäivällä pakastemansikoita jostain Venäjän rajan pinnasta ja ajelin kohti Swinoujsia ja Ruotsin lauttaa mukavassa auringon paisteessa ja yli 20 asteen lämmössä. 

Kuva: S. Kuruliszwili

Yhtä äkkiä alkoi kuitenkin tuntua turhankin lämpimältä, suorastaan kuumalta. Lämmityslaite oli pois päältä, mutta silti hyttiin virtasi tulikuumaa ilmaa.

Pysähdyin tutkimaan tilannetta. Lämmityslaitteen hana oli juuttunut auki, enkä päässyt käsiksi siihen. Täytyi siis vähentää vaatteita; hihaton T-paita ja shortsit päälle, ikkunat auki ja matka jatkui.

"Näkemisen arvoisia olivat miekkosten ilmeet.."

Päivä vaihtui melkein huomaamatta yöksi ja lopulta täytyi pysähtyä tankkaamaan. Ajoin huoltoasemalle yhden pikkukaupungin ulkopuolella. Kuuma oli edelleen kuin helvetissä. Hyppäsin ulos autosta ja kävelin huoltoaseman seinässä olevalle tiskille kysymään kävisivätkö D-markat naftan ostoon.

Sitten alkoi naurattaa. Huoltoaseman luukun sisäpuolella istui vierekkäin kaksi kylmästä hytisevää miestä talvitakit päällä ja karvalakit päässä. Ilma oli mennyt huomaamatta pakkasen puolelle ja herrojen toimistossa oli myös lämmityslaite rikki.

Näkemisen arvoisia olivat miekkosten ilmeet, kun seisoin höyryävänä tiskin ulkopuolella hihattomassa T-paidassa ja shortseissa ja yritin selittää, että Suomessa tällainen pukeutuminen ihan normaalia näin lämpimällä ilmalla.