Kempowerille iso kauppa Australiaan – pikalatureita 5 300 kilometrin valtatien varteen! | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Sähköautoilu#Kempower

Kempowerille iso kauppa Australiaan – pikalatureita 5 300 kilometrin valtatien varteen!

7.9.2022 | Autotoday

Suunnitellut latauspisteet. Kuva: Kempower

Kempowerin DC-pikalaturit tullaan asentamaan Australian pisimmälle sähköautovaltatielle, jolle Länsi-Australian hallitus on antanut hyväksyntänsä.

JET Charge, Australian suurin sähköautojen latausinfran asiantuntija, on valittu latauslaitteiden ja -ratkaisujen toimittajaksi projektiin, jonka on määrä ulottua yli 5300 kilometriä Länsi-Australian halki.

Sähköautovaltatie on osa McGowanin hallituksen 21 miljoonan Australian dollarin sähköajoneuvorahastoa ja sisältyy Länsi-Australian osavaltion sähköajoneuvoihin liittyvään toimintasuunnitelmaan.

Osavaltion hallitus toteuttaa valtatien energiayhtiöidensä Synergyn ja Horizon Powerin kautta. Sähköautovaltatie ulottuu pohjoisessa sijaitsevasta Kununurrasta etelän Albanyyn ja idän Euclaan asti.

Projektissa asennetaan erilaisia ​​sähköautojen latureita eri puolille Länsi-Australiaa kaupunkialueille, taajamiin ja maaseudulle.

Kun moottoritie on valmis, sähköautojen kuljettajat saavat käyttöönsä yhteensä 98 laturia, jotka sijaitsevat 49 eri paikassa valtatien varrella enintään 200 kilometrin päässä toisistaan.

JET Charge on tilannut 42 Kempower C-Station -laturia, joissa latauskeskusyksikkö ja lataussatelliitti ovat yhdistyneenä yhdeksi yksiköksi.

Asemasta riippuen nämä kaksilähtöiset laturit antavat dynaamisesti 150 kW:n tehon, ja ne voidaan päivittää 200 kW:iin neljällä lähdöllä.

Kempower C-Stationin modulaarinen suunnittelu mahdollistaa myös latausaseman laajentamisen tulevaisuudessa.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell