Artikkelit | Blogi
#Ulkomaanliikenne

Juustomestari - Vanhan tien aikaan

6.7.2022 | Jarkko Nisula

Puhelin soi illalla kotosalla ja sieltä kuului päällikön ääni: ”Olisi juustokuorman lastaus Italiaan aamulla Helsingissä, pojat pistävät juustopukit kyytiin valmiiksi.”

 

Olin vasta tullut taloon ja kyselin, että mitähän ne sellaiset pukit ovat?

 

”Se selviää kyllä aamulla, siellä on kaveri auttamassa lastauksessa”.

Jouko Kaukovaara
KUVA: JOUKO KAUKOVAARA, juustolastaus Helsingissä Kalevankadulla

Aamuyöllä terminaalin pihalla kurkistin perävaunuun, ennen kuin lähdin ajelemaan Helsinkiä kohti. Siinä hämärässä näytti lähinnä siltä, kuin työmaaparakki olisi räjäytetty keskelle kärryä. No, ovet takaisin kiinni, selviää aamulla.

Aamulla Valion laiturissa purettiin ensin se puutavarakuorma ja lastattiin sitten 70 kg painavia tahkojuustoja kyytiin. Ensin kolme juustoa päällekkäin lattialle, kakkosnelosista tehdyt tellingit reunoille ja niiden päälle vielä kakkosneloshyllyt. Hyllyn päälle lastattiin vielä kaksi varvia lisää juustoja. Pukkeja käytettiin, koska vielä siihen aikaan pelättiin alimmaisten juustojen halkeavan päällä olevien painosta. 

Jouko Kaukovaara
KUVA: JOUKO KAUKOVAARA, juustopukit

Kaikki muut jo ilmestyneet Vanhan tien aikaan -blogit