Ivecon robottikuorma-autoa testataan julkisilla teillä | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Autonominen liikenne#Raskas liikenne

Ivecon robottikuorma-autoa testataan julkisilla teillä

28.2.2023 | Autotoday

Iveco ja Plus aloittavat kehittämänsä uuden sukupolven pitkälle automatisoitujen kuorma-autojen testauksen julkisilla teillä Saksassa.

Kuva: Iveco

Yhtiöt keräävät testauksella tietoja vahvistaakseen automatisoidun kuorma-autonsa toimintaa ja aloittaakseen mahdollisen tehdastuotannon suunnittelun.

Plus on markkinoiden johtava, globaalisti toimiva itseohjautuvien ajoneuvojen ja autonomisen ajamisen ratkaisujen toimittaja.

PlusDriven kanssa yhteensopiva Iveco S-WAY -kuorma-auto on entistäkin turvallisempi ja tehokkaampi, ja se tarjoaa kuljettajalle entistä paremman ajokokemuksen. Lisäksi se on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Kuorma-autoja testataan vaihtelevissa maastoissa ja olosuhteissa

Testaus julkisilla teillä alkaa Saksasta, ja se laajennetaan lähikuukausina Itävaltaan, Italiaan ja Sveitsiin.

Jokaisen maan ainutlaatuiset tie- ja ajo-olosuhteet altistavat automatisoidun kuorma-auton monenlaisille maastoille, teiden kaltevuuksille ja sääolosuhteille. Tämä auttaa laajentamaan Plus-tekniikan mahdollisuuksia ja toimintoja.

Iveco Finlandin myyntijohtaja Tuomas Virén pitää testiohjelmaa kiinnostavana myös Suomen kannalta.

– Iveco Finland seuraa projektia tiiviisti, ja odotamme innolla näkevämme pitkälle automatisoituja Iveco-kuorma-autoja leveysasteillamme. Ensimmäinen askel tässä on heinäkuussa 2024 voimaan tulevat EU:n uudet GSR-säännöt (General Safety Regulation), joissa useat turvajärjestelmät ovat lain edellyttämiä. Ne pitävät sisällään esimerkiksi kaistavaroittimen, kuljettajan väsymisanturin ja liikennemerkkejä lukevan vakionopeudensäätimen, Virén toteaa.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell