International Truck of the Year 2023 -palkinnon sai DAF XD | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#DAF#Raskas liikenne

International Truck of the Year 2023 -palkinnon sai DAF XD

20.9.2022 | Autotoday

Kuva: DAF

DAF:n uuden sukupolven XD-sarja jakelukäyttöön on valittu International Truck of the Year 2023 -palkinnon saajaksi.

DAF Trucksin toimitusjohtaja Harald Seidel vastaanotti kuljetusalan arvostetuimman palkinnon maanantai iltana IAA Transportation -messuilla järjestetyssä palkintotilaisuudessa Saksan Hannoverissa.

XD-sarja julkistettiin virallisesti IAA-messuilla aiemmin maanantaina. Sarjaan kuuluu laaja valikoima täysin sähköisiä malleja, joiden toimintamatka on jopa 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Euroopan 24:ää suurinta kuorma-autoalan lehteä edustava 24:stä hyötyajoneuvoihin erikoistuneesta kirjoittajasta ja toimittajasta koostuva tuomaristo valitsi uuden sukupolven DAF XD -sarjan International Truck of the Year 2023 -palkinnon saajaksi.

Maantiekuljetusten tehokkuuden edistäminen

International Truck of the Year -palkinnon (IToY) sääntöjen mukaan vuosittainen palkinto annetaan kuorma-autolle, joka on otettu käyttöön kuluneen vuoden aikana, ja joka on merkittävimmin edistänyt maantiekuljetusten tehokkuutta.

Arviointi perustuu useisiin tiukkoihin kriteereihin, joihin kuuluvat muun muassa teknologinen innovaatio, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, polttoainetalous, ympäristöjalanjälki ja kokonaiskäyttökustannukset (TCO).

International Truck of the Year -tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini tiivistää tuomariston päätöksen.

– Uuden XD-sarjan myötä DAF on tuonut markkinoille huippuluokan jakeluauton, joka on luokkansa uusi suunnannäyttäjä. Kuorma-automallisto parantaa merkittävästi suoraa ja epäsuoraa näkyvyyttä ja näin ollen turvallisuutta, joka on jakeluautoissa avainasemassa. Lisäksi ajoneuvon tehokkuus ja ajomukavuus asettavat segmentille uudet standardit.

Kattava näkyvyys

Griffini painottaa, että IToY-tuomaristo arvostaa ajoasentoa ja suuren kaarevan tuulilasin, matalareunaisten sivuikkunoiden ja lisävarusteena saatavilla olevan reunakiveyksen näyttävän ikkunan tarjoamaa kattavaa tehostettua näkyvyyttä.

– Nämä ominaisuudet yhdessä kulmakameran ja lisävarusteena saatavan, perinteiset pääpeilit korvaavan Digital Vision System -kamerajärjestelmän kanssa parantavat vaikuttavalla tavalla haavoittuvaisten tienkäyttäjien turvallisuutta.

Sähkö- ja dieselmoottorit

Lisäksi 24 tuomariston jäsentä kehuvat XD-sarjan uusien, erittäin tehokkaiden moottorien sekä voimansiirtolaitteiden suorituskykyä. Niissä on tehokkaat PACCAR MX-11 -moottorit ja kehittyneellä ennakoivalla ominaisuudella varustettu ZF TraXon -automaattivaihteisto. Tuomaristo vakuuttui myös upouuden ja täysin sähköisen voimansiirtolaitteiden sarjan julkistamisesta.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell