DHL ottaa käyttöön 44 sähkökäyttöistä kuorma-autoa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Volvo Trucks#Ekologisuus#Sähkö

DHL ottaa käyttöön 44 sähkökäyttöistä kuorma-autoa

12.5.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Volvo Trucks ja Deutsche Post DHL Group ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen nopeuttaakseen siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin.

DHL aikoo tehostaa siirtymistään raskaisiin sähkökuorma-autoihin ottamalla käyttöön yhteensä 44 uutta sähkökäyttöistä Volvo-kuorma-autoa Euroopan reiteillä.

Suunniteltu tilaus sisältää 40 kpl Volvo FE ja Volvo FL -mallin sähkökuorma-autoja pakettitoimituksiin kaupunkiliikenteessä.

Myös pidemmille reiteille tarkoitetut sähkökuorma-autot ovat osa suunnitelmaa, ja DHL on päättänyt alkaa käyttää Volvo-kuorma-autoja alueellisessa kuljetuksissa aloittaen neljällä Volvo FM Electric -kuorma-autolla Isossa-Britanniassa.

Ensimmäiset kuorma-autot on jo tilattu, DHL Parcel UK on tilannut kuusi ja DHL Freight kaksi. Näin Deutsche Post DHL Group säästää vuosittain lähes 600 tonnia hiilidioksidia ja lähes 225 000 litraa dieselpolttoainetta.

Yhteistyö sisältää Volvon uusien teknologioiden käyttöönoton ja yhteisen kehitystoiminnan sähköistyksen saralla.

Sopimus sisältää myös Volvo Trucksin analyysin DHL:n kuljetustoiminnasta tavoitteena varmistaa räätälöityjen sähköisten kuljetusratkaisujen onnistunut käyttöönotto.