Yhdysvaltalainen kuljetusyritys ottaa käyttöön 100 sähkökuorma-autoa Ranskassa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Renault Trucks#Sähkökuorma-auto

Yhdysvaltalainen kuljetusyritys ottaa käyttöön 100 sähkökuorma-autoa Ranskassa

12.1.2023 | Autotoday

Ranskassa on tehty 100 sähkökuorma-auton tilaus. Tilaaja on XPO-niminen yhdysvaltalainen kuljetusyhtiö.

Kuva: Renault Trucks

XPO on vaihtoehtoisia voimanlähteitä käyttävän rahdinkuljetuksen edelläkävijä Ranskassa ja ilmoittaa nyt uudesta sopimuksesta hankkia kalustoon 100 uutta sähkökuorma-autoa Renault Trucksilta.

XPO on johtava kappaletavaran jakelija Ranskassa. XPO:n investointi on seurausta yhtiön kokeilusta, jossa käytettiin 16-tonnista täyssähköistä Renault Trucks E-Tech D -kuorma-autoa Lyonin ja Pariisin alueilla lokakuusta 2021 lähtien.

Renault Trucks on toimittanut kalustoa XPO:lle jo pitkään. Kaikki 100 kuorma-autoa toimitetaan XPO:lle vuoteen 2024 mennessä. 16-tonniset ja 19-tonniset hyötyajoneuvot sijoitetaan Ranskassa 28 XPO:n toimipaikkaan, joissa käsitellään kappaletavara lähetyksiä, ja niitä käytetään jakeluliikenteessä lähialueilla.

Yhtiön tavoitteena on hoitaa noin 25 % kuljetuksistaan sähköisillä ajoneuvoilla vuoteen 2030 mennessä, mikä vähentää CO2-päästöjä yli 26 000 tonnia.

Renault Trucksin kanssa tehdyn sopimuksen myötä XPO järjestelee kalustoaan ennakoiden tulevia säädöksiä, joilla määrätään kuljetuksista kaupunkialueilla, ja auttaen samalla asiakkaitaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisessa.

XPO on ilmoittanut, että sen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Ranskassa vähintään 25 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 lähtötasosta.

Renault Trucks E-Tech -kuorma-autojen lavakapasiteetti on 18–21 kuormalavaa, ja ne on varustettu 185 kW:n moottoreilla. Kun toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 250 km, jokainen kuorma-auto vähentää CO2-päästöjä arviolta 45,7 tonnia vuodessa, verrattuna dieselpolttoaineella käyviin kuorma-autoihin.

Ajoneuvot toimivat ilman pakoputkesta tulevia suoria CO2-päästöjä ja vähentävät merkittävästi melu- ja hajuhaittoja. Renault Trucks E-Tech sähkökuorma-autot soveltuvat siksi erityisen hyvin kuljetustehtäviin ruuhkaisilla kaupunkialueilla.

Sähkökuorma-autot myös tuottavat vähemmän pienhiukkasia ja aiheuttavat käytössä vähemmän tärinää, mikä vähentää kuljettajan väsymistä. Jokainen Renault Trucks E-Tech kuorma-auto on varustettu 360 asteen kameralla, mikä vähentää kuolleita kulmia ja parantaa turvallisuutta.

XPO:n sitoutuminen ympäristöystävälliseen tavarankuljetukseen

XPO:n täyssähköinen toimitusratkaisu on yhtiön uusin investointi, joka auttaa asiakkaita vähentämään toimitusketjun toimintojen hiilijalanjälkeä.

Yhtiöllä on yksi Euroopan moderneimmista ja turvallisimmista kuljetuskalustoista, ja sitä ohjataan digitaalisella tekniikalla koko ketjun tehokkuuden varmistamiseksi.

Yli 95 % XPO:n Euroopan kalustosta täyttää Euro VI -päästömääräykset.

XPO

XPO on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista kappaletavara kuljetusten tarjoajista. Yhdessä Euroopan liiketoimintojensa kanssa XPO palvelee noin 43 000 kuljetusten lähettäjää 564 toimipaikassa, ja yhtiöllä on 38 000 työntekijää. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Greenwichissä Connecticutin osavaltiossa.

www.xpo.com

Lähde: Autotoday | Clas von Bell