Artikkelit | Uutiset
#Sähköautoilu#Sähköauton lataus

Yhdellä sopimuksella käyttöön yli 525 000 latauspistettä Euroopassa 

5.7.2023 | Autotoday

Mercedes-Benzin nykyisten ja uusien sähköpakettiautojen kuten henkilöautojenkin käyttöä helpottaa jatkuvasti laajeneva Mercedes me Charge -latausverkosto.

Kuva: Mercedes-Benz

Euroopassa käytössä on jo nyt yli 525 000 latauspistettä 29 maassa. Suomessa Mercedes me Charge -palvelussa ovat mukana kaikki maan suurimmat latausoperaattorit eli Recharge (Fortum), K-lataus, Virta ja Ionity, joilla yhteensä on nyt yli 4300 latauspistettä ympäri maata.

Kaikki palvelun piirissä olevat sadat operaattorit eri maissa ovat käytettävissä yhdellä sopimuksella. Kun asiakas asioi em. operaattorien asemalla, hän voi aloittaa latauksen joko auton MBUX-järjestelmän (jatkossa MB.OS:n) kautta, auton mukana toimitettavalla RFID-tunnuksella tai Mercedes me -mobiilisovelluksella.

Auton saa ladattua kätevästi ja nopeasti ”yhden asiakkuuden taktiikalla” ja ainoastaan yhdellä kuukausilaskulla. Nykyiset Suomen minuuttihinnat vastaavat Viron, Saksan ja Ranskan vastaavia hintoja, ja myös kuukausimaksut on Euroopassa hinnoiteltu hyvin yhtenäisesti.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut