Vuoden kuorma-auto on tänä vuonna sähköauto | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Sähkökuorma-auto#Vuoden kuorma-auto

Vuoden kuorma-auto on tänä vuonna sähköauto

23.11.2023 | Autotoday

Volvo FH Electric voitti ”Vuoden kuorma-auto 2024” -palkinnon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto voittaa palkinnon.

Kuva: Volvo Trucks

Euroopan 24:ää suurinta kuorma-autoalan lehteä edustava 24:stä hyötyajoneuvoihin erikoistuneesta kirjoittajasta ja toimittajasta koostuva tuomaristo ylisti sähkökuorma-auton suorituskykyä, saumatonta kiihtyvyyttä, hiljaisuutta ja värinättömyyttä.

Volvon kovimmat kilpailijat olivat Mercedes-Benz eActros 300/400 ja Scania 45S BEV.

Voitto neljättä kertaa

Tämä on neljäs kerta, kun Volvon ikoninen FH-malli on valittu Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa kaikkialla maailmassa.

Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa Ruotsissa ja tuotanto Belgian Gentin tehtaalla alkoi vuonna 2023.


Vuoden kansainvälinen kuorma-auto

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat suuria kuorma-autolehtiä eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen ”jalanjälki” ja kokonaiskustannukset (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut