Vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys julkistettiin | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#SKAL Kuljetusyritys

Vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys julkistettiin

11.6.2022 | Autotoday

Kuva: Vesa-Matti Vaara

Rohkeasti toimintaansa kehittävä Huhtala Logistics Oy on vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys, todetaan SKAL:n tiedotteessa.

Huhtala Logistics on noussut lyhyessä ajassa merkittäväksi logistiikkayritykseksi kehittämällä toimintaansa rohkeasti ja kestävällä tavalla. Panostus ympäristön ja energian kannalta kestäviin ratkaisuihin, henkilöstöstä huolehtiminen sekä tinkimätön asiakaspalvelu toivat yritykselle vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys -tunnustuksen.

Tänä vuonna etsittiin kuljetusyritystä, joka kehittää toimintaansa kestävällä tavalla ja ympäristöystävällisesti.

Ei ole harvinaista, että kuljetusyritys on saman perheen käsissä sukupolvesta toiseen. Sen sijaan harvinaisempaa on, että kuljetusyritys palkkaa johtoonsa kasvua ja kehitystä siivittämään ulkopuolisen osaajan. Näin tapahtui Huhtala Logistics Oy:ssä, joka palkittiin vuoden 2022 SKAL Kuljetusyrityksenä.

Eero Huhtala perusti vuonna 1978 kommandiittiyhtiön huolehtimaan maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden kuljetuksista Kokkolassa ja lähiseudulla. Maatilan rinnalle Eero kehitti vähitellen kuljetustoimintaa varmistaakseen jatkossa toimeentulon koko perheelle.

Tavaraliikennettä hoitanut yhtiö muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 2001, ja sen osaomistajiksi tulivat perustajan kolme poikaa Petri Huhtala, Janne Huhtala ja Jani Huhtala.

Lopullisesti yhtiö siirtyi seuraavalle sukupolvelle vuonna 2010, jolloin Jani Huhtala otti vetovastuun ja pääomistajuuden. 2010-luku oli orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen aikaa. Huhtala laajensi palvelujaan muun muassa pakettijakeluun ja maidonkeräilyyn.

Jani Huhtalan ja muiden omistajien tähtäimessä oli yhtiön strateginen kehittäminen ja kasvattaminen. Yhtiö alkoi tarkastella eri toimintojaan uudelta pohjalta ja kutsui vuonna 2018 toimitusjohtajaksi logistiikka-alan johtotehtävissä toimineen Tero Mattilan, joka tuli myös yrityksen osaomistajaksi.

Jani Huhtala siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi. Käynnistyi Jani Huhtalan ja Tero Mattilan tiivis strateginen yhteistyö, jonka seurauksena yhtiön toiminnot päätettiin järjestää Huhtala Logistics -konserniksi ja tytäryhtiöiksi. Määrätietoisen strategiatyön tähtäimeksi asetettiin merkittävä euromääräinen liikevaihdon kasvu. Kasvu saavutettiin puolessa tavoiteajasta.

Ensimmäisiä ratkaisevia askelia kasvun tiellä oli investointi omaan tietojärjestelmään. Huhtala Logisticsin digitalisaatiokehitys alkoi lähestulkoon nollasta. Siitä yhtiö lähti rakentamaan toiminnanohjausjärjestelmää sekä varastoinnin, sisälogistiikan ja verkkokaupan palveluja. Panostus oli mittava, ja se kannatti.

Tänä päivänä Huhtala Logistics on kokonaisvaltainen logistiikkatalo, jonka palveluihin kuuluu kuljetustoiminnan ohella sisälogistiikka ja varastopalvelut. Huhtala Logisticsin terminaalissa Seinäjoella pystytään yhdistelemään tavaravirtoja tehokkaasti.

Energiatehokkuus on läsnä monella tavalla. Lämminvarastot lämpiävät lauhdelämmöllä ja energialähteenä hyödynnetään maalämpöä. Digitalisaation keskeinen hyöty on tuotannon tehostaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen:

– Olemme sitoutuneita yhtiönä luomaan päästötöntä tulevaisuutta, Jani Huhtala kiteyttää.

Huhtala Logisticsin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muun muassa aurinkoenergian hyödyntäminen terminaalirakennuksessa ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmän sertifiointi.

Yhtiö haluaa täydentää HCT-yhdistelmiä ja kaasuauton sisältävää ajoneuvokalustoaan tulevaisuuden käyttövoimilla, joihin liittyvä selvitystyö on parhaillaan käynnissä.

Strategisella suunnittelulla ja kehittämisellä ei olisi arvoa ilman sitä tärkeintä, eli asiakkaan huomioimista. Huhtala Logisticsin asiakkaat ja yhteistyökumppanit kiittävät yritystä huippujohtamisen ohella hyvästä päivittäisestä yhteistyöstä ja korkeasta osaamisesta. Tässä kaikessa on jatkoakin ajatellen menestymisen ainekset.

– Huhtala Logisticsia johdetaan määrätietoisesti, kestävä kehitys kärjessä ja henkilöstö huomioiden. Nämä tekijät sekä Huhtalan tekemä digiloikka ja asiakkaiden antama arvostus nostivat yrityksen voittajaksi tänä vuonna, sanoo valintalautakunnan puheenjohtaja, kansliapäällikkö Minna Kivimäki liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Yritystä esitti palkittavaksi SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry.

Huhtala Logistics Oy

 • Perustettu: 1978
 • Kotipaikka: Kokkola
 • Omistajat: Jani Huhtala, Tero Mattila, Petri Huhtala, Janne Huhtala ja Christoffer Wiklund
 • Toiminta-alue: Pohjanmaa ja Etelä-Suomi
 • Liikevaihto: 34,1 miljoonaa euroa (konsernitilinpäätös 2021)
 • Henkilöstö: 189 (konserni)
 • Kalusto: n. 30 ajoneuvoyhdistelmää, 25 pakettiautoa ja 2 nosturiautoa sekä yhteistyökumppaneiden kalusto.
 • Terminaali: Seinäjoella.
 • Kuljettaa: Elintarvike-, massatavara- ja kappaletavarakuljetukset, sisälogistiikka ja varastointi sekä last mile -pakettiliiketoiminta.
 • Asiakkaat: Kaupan keskusliikkeet; elintarviketeollisuus; elintarviketukut; muu teollisuus
 • Tytäryhtiöt: HLO Express Oy ja Aja Nordic Oy Ab

SKAL Kuljetusyritys

SKAL Kuljetusyritys on valittu vuodesta 1989 alkaen. Valinnan perusteena on yrityksen tavaraliikenteessä toteuttama esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta tai vastaava, tai alan yrittäjien ja yritystoiminnan ulkoisen kuvan sekä arvostuksen lisäämiseksi tehty työ. Palkittava kuljetusyritys saa kiertopalkinnon ja patsaan. Palkinnon lahjoittaa St1.

SKAL Kuljetusyritys -valintalautakunta 2022

 • kansliapäällikkö Minna Kivimäki, liikenne- ja viestintäministeriö (puheenjohtaja)
 • toimitusjohtaja Pasi Anteroinen, Liikenneturva
 • johtaja Jukka Impiö, Pohjola Vakuutus
 • toimittaja Kyösti Jurvelin, Kauppalehti
 • poliisiylitarkastaja Hannu Kautto, Poliisihallitus
 • markkinointi- ja myyntijohtaja Mikko Reinekari, St1
 • puheenjohtaja Jani Ylälehto, SKAL
 • viestintäpäällikkö Heini Polamo, SKAL (sihteeri)

  

Lähde: Autotoday | Clas von Bell