Volvon myydyin kuorma-auto juhlii 30 vuotta - katso video kehityksestä | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Volvon myydyin kuorma-auto juhlii 30 vuotta - katso video kehityksestä

26.9.2023 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Aika juhlia! Hetki sitten tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Volvo Trucks esitteli Volvo FH:n, yhtiön kaikkien aikojen myydyimmän kuorma-auton, todetaan Volvon tiedotteessa.

Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa noin 80 markkina-alueella ympäri maailmaa.

 

Katso tästä video Volvo FH:n kehityksestä


Joustavia ratkaisuja

Volvo FH lanseerattiin täysin uudella alustalla, jonka rakenne mahdollisti joustavia ratkaisuja erilaisiin kuljetustarpeisiin. Mullistavassa voimansiirrossa oli täysin uusi 12 litran moottori (16 litrainen Volvo FH16:ssa) ja täysin uusi ohjaamo tarjosi tiedotteen mukaan erinomaisen aerodynamiikan ja kuljettajan mukavuuden.

Innovaatiot ovat jatkuneet vuosien ajan, ja lähtökohtana ovat aina Volvon arvot turvallisuus, laatu ja ympäristöstä huolehtiminen.

Kuva: Volvo Trucks

Viimeisten kolmen vuosikymmenen innovaatioiden virstanpylväitä ovat kuljettajan turvatyyny, automatisoitu vaihteistoratkaisu I-Shift ja Volvo Dynamic Steering, joka tarjoaa vaivattoman ohjauksen ja erinomaisen ohjattavuuden.

Ulkopuolisen suunnittelun osalta ainutlaatuisen ohuesti muotoillut taustapeilit antavat paremman suoran näkyvyyden kuljettajalle. V-muotoiset ajovalot puolestaan tarjoavat sekä paremman näkyvyyden että mukavuuden kuljettajalle ja antavat kuorma-autolle sen erottuvan ulkonäön.

Nämä ovat tiedotteen mukaan esimerkkejä siitä, kuinka Volvon teknologiaa ja muotoilua käytetään tuomaan arvokkaita etuja kuljettajalle.

Lisätietoja Volvo FH:sta:
FH
FH16

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut