Volvolta tehokkaampi moottori FH16-malliin | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Volvolta tehokkaampi moottori FH16-malliin

10.2.2024 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Volvo Trucks tuo markkinoille uuden moottorin huippuluokkaiseen FH16-kuorma-autoonsa. Jopa 780 hv:n tehon ja 3 800 Nm:n väännön ansiosta uusi 17-litrainen moottori selviytyy vaikeimmistakin kuljetustehtävistä. Moottori on myös erittäin polttoainetehokas ja kestävä. Uusi moottori on sertifioidusti yhteensopiva biopolttoaineiden kanssa.

Jatkuva suurilla nopeuksilla ja raskaalla kuormalla ajaminen voi olla haastavaa. Volvon FH16-kuorma-auto ja uusi 17 litran Euro 6 -moottori pystyvät vastaamaan hankalimpiinkin haasteisiin.

Kaikkein vaativimpiin kuljetustehtäviin kehitetystä uudesta moottorista on saatavissa kolme tehoversiota; 600 hv, 700 hv ja 780 hv. Ne tuottavat jopa 3 000 Nm:n, 3 400 Nm:n ja huippuversiossa jopa 3 800 Nm:n väännön. Korkeamman tehontuoton ja vääntömomentin ansiosta moottorin vaste on entistä nopeampi, tuottavuus huippuluokkaa ja polttoainetehokkuus entistä parempi.

D17-moottorissa on tehokas turboahdin, joka parantaa moottorin reagointikykyä ja ajokokemusta. Volvon patentoima innovatiivinen aaltomainen männän pään muotoilu optimoi palamisen ja vähentää päästöjä. Sen lisäksi ruiskutusjärjestelmä varmistaa parhaan polttoainetalouden, ja entistä suurempi sylinterin huippupaine mahdollistaa suuren tehontuoton.

Erinomaisen moottorin vasteen ansiosta moottorijarrutuksen tehoa on parannettu huomattavasti koko nopeusalueella. Tämä mahdollistaa nopeat vaihteenvaihdot, vähäisemmän jarrupalojen ja -levyjen kulumisen sekä tehokkaan hidastuvuuden alamäessä.

Biopolttoaineille sertifioitu

Uuden D17-moottorin kaikki tehoversiot toimivat sertifioidusti HVO-dieselillä (vetykäsitelty kasviöljy). Myös 700 hv:n versio on sertifioitu käytettäväksi 100-prosenttisella biodieselillä (B100). Vaihteisto on päivitetty jopa 3 800 Nm:n väännölle, ja vaihteiston sisäistä rakennetta on kehitetty entistä tehokkaammaksi 3 000 Nm:n ja 3 400 Nm:n versioissa.

Uudella moottorilla varustetun Volvo FH16:n myynti alkaa vuoden 2024 puolivälissä. Tuotannon on määrä alkaa vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla Euroopan markkina-alueella ja Australiassa.

Uusi moottori on saatavissa täysin uuteen Volvo FH16 Aeroon ja Volvo FH16:n uusimpaan versioon.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut