Volvolta päivitetyt sähkökuorma-autot kaupunkikuljetuksiin | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähkökuorma-auto#Volvo Trucks#Raskas liikenne

Volvolta päivitetyt sähkökuorma-autot kaupunkikuljetuksiin

21.11.2023 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Kun kaupungit ottavat käyttöön puhtaita kaupunkivyöhykkeitä ja yritykset lisäävät kestävän kehityksen tavoitteitaan, päästöttömät kuorma-autot, jotka vastaavat kaikkiin kaupunkikuljetusten ja -logistiikan tarpeisiin, ovat tärkeämpiä kuin koskaan ennen.

Vastatakseen näihin vaatimuksiin Volvo Trucks esittelee päivitetyt sähköiset keskiraskaat kuorma-autonsa – Volvo FL ja FE.

Volvo FL ja FE sopivat useimpiin kuljetustehtäviin kaupungeissa, kuten jakeluun, jätteiden käsittelyyn ja kaupunkirakentamiseen. Sähköversiot ovat olleet markkinoilla vuodesta 2019, ja niitä myydään monilla markkinoilla Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa.

Keskiraskaiden akkusähkökuorma-autojen AC-latausteho on lähes kaksinkertaistettu 43 kW:iin, mikä lyhentää esimerkiksi yön yli latausta 50 prosenttia. DC-latauksella latausteho on 150 kW. Autoihin on saatavana myös hiljattain päivitettyjä akkupaketteja, joiden toimintasäde yhdellä latauksella on 450 kilometriä.

Turvallisuus on avainasemassa Volvo FL- ja FE-kuorma-autoissa, jotka tyypillisesti jakavat rajallisen tilan henkilöautojen, pyöräilijöiden, potkupyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kanssa kiireisessä kaupungissa.

Useat uudet ominaisuudet lisäävät sekä kuljettajan että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta, ja nämä turvallisuuspäivitykset tarkoittavat, että Volvo FL- ja FE-mallit ylittävät vuonna 2024 voimaan tulevat yleiset turvallisuusmääräykset.

Uusissa FL- ja FE-malleissa on myös uusi houkutteleva muotoilu, jossa on uudistettu keula, led-ajovalot ja rautamerkki sekä Volvon tekstilogo edessä.

Lisäksi kaikki Volvo FL:n ja FE:n voimansiirtoversiot, mukaan lukien sähkö, kaasu ja diesel, on varustettu useilla uusilla ominaisuuksilla, mikä tekee niistä entistä paremmin varusteltua nykyaikaisiin tarpeisiin kaupungissa.

 

Volvo FL- ja FE-kuorma-autoihin on tehty mm. seuraavia päivityksiä:

  • Ulkopeileistä on tehty ohuemmat, jotta kuljettaja näkee paremmin ympäristön
  • Sisätiloissa on uudet led-valot ja lukittava sisäsäilytystila, joka parantaa työympäristöä
  • Volvo FL ja FE voidaan varustaa 360 asteen lintuperspektiivikameraratkaisulla ja/tai sivukameralla
  • Uusi avain on täynnä uusia käyttäjäystävällisiä toimintoja
  • Sähköversiossa on uusi sähköinen voimanoton liitäntä, joka mahdollistaa auton päällirakenteelle korkeajännitteen hyödyntämisen esimerkiksi kylmäkonetta varten
  • Saataville tulevat turvajärjestelmät ovat loukkaantumiselle alttiiden jalankulkijoiden tunnistus, kaistanvaihtovahti törmäysvaroittimella ja kuljettajan vireystilanvalvonta

Uudet Volvo FL- ja FE-mallit ovat nyt tilattavissa ja asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa