Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks

Volvo Trucksin jälkimarkkinointikilpailun voitto Viroon

12.9.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Volvon kuorma- ja linja-autojen maailmanlaajuisesta jälleenmyyjäverkostosta yli 16 000 henkilöä noin 4500 tiimissä osallistui tämän vuoden VISTA-kilpailuun – maailmanlaajuiseen tapahtumaan, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1957.

VISTA-kilpailun päätavoitteena on kannustaa osaamisen kehittämiseen sekä kasvattaa joukkuehenkeä ja ammattiylpeyttä.

Osaavien ja motivoituneiden mekaanikkojen ansiosta Volvo Trucksin korjaamoilla tehdään vikadiagnooseja ja korjataan kuorma-autoja aikatauluista ja tiukoista laatustandardeista tinkimättä. Nämä taidot ovat välttämättömiä, jotta asiakkaat varmasti saavat parhaan mahdollisen käyttöasteen kuorma-autoilleen. Lopulta tämä johtaa parempaan asiakaspalveluun.

Göteborgissa pidetyssä finaalissa 43 huolto- ja korjaamohenkilöstöstä koostuvaa tiimiä kilpaili kahden päivän ajan kuudella asemalla, joiden aiheina oli muun muassa CAN-väylän vianhaku, I-Shift ja päällirakennetyöt.

Kaksi asemaa oli sähköajoneuvoihin keskittyviä VR-asemia, yhdessä tehtävässä asennettiin sähkömoottori kuorma-autoon. Sähkökuorma- ja -linja-autojen määrät kasvavat nyt nopeasti ja turvallinen työskentely sähkömoottoreiden kanssa on tärkeä taito mekaanikoille käytännössä jokaisella huoltokorjaamolla ympäri maailman.

VISTA 2022 -maailmanmestaruuskilpailun 3 parasta joukkuetta

  1. Kiired Insenerid, Viro
  2. Titan,Tanska
  3. SWISSTA, Sveitsi

Suomesta Göteborgin finaaliin pääsi tänä vuonna Tampereen Volvo Truck Centerin joukkue Team Harju.

VISTA

VISTA on lyhenne ja tulee termeistä Volvo International Service Training Awards. Se alkoi vuonna 1957 ja alun perin kilpailuun osallistui vain ruotsalainen Volvo-henkilöstö. 20 vuotta myöhemmin, vuoteen 1977 mennessä, kilpailu oli jo laajentunut kaikille mantereille ja siihen osallistui valtuutettuja Volvo-jälleenmyyjiä kaikkialta maailmasta. Nykyään VISTA järjestetään joka toinen vuosi ja se on maailman suurin huolto- ja korjaamohenkilöstölle tarkoitettu kilpailu.

VISTA on avoin Volvon kuorma- ja linja-autojen jälleenmyyjäverkoston huolto- ja korjaamohenkilöstölle maailmanlaajuisesti. Mukaan haluavien tiimien on selvitettävä kaksiosainen koe, joka koostuu teoriaosuudesta ja teknisistä kysymyksistä.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell