Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Vety#Volvo Trucks

Volvo Trucks testaa vetykäyttöisiä sähkökuorma-autoja yleisillä teillä

12.5.2023 | Autotoday

Pelkästään vesihöyryä päästävistä vetykäyttöisistä polttokennokuorma-autoista tulee tärkeä osa Volvo Trucksin päästötöntä tuotevalikoimaa. Nyt ajoneuvot ovat ylittäneet tärkeän virstanpylvään – koeajon yleisillä teillä.

Kuva: Volvo Trucks

Viime vuonna Volvo Trucks esitteli polttokennosähköautonsa ensimmäistä kertaa. Nämä päästöttömät kuorma-autot tuottavat oman sähkönsä vedystä ja voivat kulkea pitkiä matkoja, joten ne sopivat pidempiin kuljetustehtäviin.

Nyt kuorma-autoja on testattu ensimmäistä kertaa yleisillä teillä. Mutta ei vain millä tahansa yleisellä tiellä. Jotta testit olisivat erityisen haastavia, ne on suoritettu napapiirin yläpuolella Pohjois-Ruotsissa – erittäin kylmässä ilmastossa.

Vetykäyttöiset polttokennosähkökuorma-autot sopivat erityisen hyvin pitkille matkoille ja kun pelkkä akkukäyttö ei ole vaihtoehto: esimerkiksi maaseudulla, jossa latausinfrastruktuuria ei ole.

Kaupallisesti saatavilla tämän vuosikymmenen toisella puoliskolla

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman akkusähkökuorma-autojen tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla mallilla, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetustarpeita kaupunkien sisällä ja niiden välillä.

Polttokennosähkökuorma-autot tulevat saataville tämän vuosikymmenen toisella puoliskolla. Testit kuljetusliikkeiden kanssa alkavat muutama vuosi ennen kaupallista lanseerausta.

Nopeuttaakseen kehitystä Volvo Group on yhdistänyt voimansa Daimlerin kanssa kehittääkseen ja tuottaakseen polttokennojärjestelmiä, jotka on räätälöity raskaisiin ajoneuvoihin.

Faktatiedot

  • Volvon vetykäyttöiset polttokennokuorma-autot käyttävät kahta polttokennoa, joiden kapasiteetti on 300 kW sähkötehoa.
  • Vihreä vety on loputon luonnonvara, jota tuotetaan käyttämällä uusiutuvia energialähteitä, kuten tuulta, vettä ja aurinkoa.


Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Katso tästä video testeistä

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut