Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Volvo Trucks#Sähkökuorma-auto

Volvo toimittaa Saksan Amazonille 20 raskasta sähkökuorma-autoa

13.11.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Volvo Trucks toimittaa raskaita täyssähkökuorma-autoja Amazonille Saksaan vuoden loppuun mennessä. 20 Volvo FH Electricin odotetaan ajavan yli miljoona kilometriä vuodessa käyttäen dieselin sijaan sähköä.

Raskaat tavarankuljetusajoneuvot ja muut hyötyajoneuvot muodostavat noin 36 prosenttia Saksan kotimaan liikenteen päästöistä[1], minkä vuoksi tieliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on tärkeä asia.

Volvo Trucks aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon tämän vuoden syyskuussa, ja sähkökuorma-autojen saatavuus kaupunkien välisiin ja alueellisiin kuljetuksiin on tärkeä virstanpylväs tieliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Tärkeimmän tuoteryhmän sähköversioilla – raskailla Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo FMX -kuorma-autoilla – on tärkeä rooli Volvo Trucksin maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamisessa, jonka mukaan vuonna 2030 puolet kaikista uusista myydyistä kuorma-autoista on akkusähkö- tai polttokennosähkökäyttöisiä. Raskaiden sähkökuorma-autojen kokonaispaino on 44 tonnia, ja nämä kolme mallia edustavat noin kahta kolmasosaa yrityksen myynnistä.

Sähkökuorma-autot korvaavat Amazonin dieselautot ja niillä on keskeinen rooli kuljetusketjun sähköistyshankkeissa.

Volvo FH Electric

  • Akkukapasiteetti: 540 kWh
  • Teho: 490 kW jatkuvaa tehoa
  • Toimintasäde on jopa 300 km, mutta Volvo FH Electricillä pystyy ajamaan jopa 500 km normaalin työpäivän aikana, jos sitä ladataan esimerkiksi lounastauolla.

[1] Bundesministerium für Umwelt und Verkehr, Klimaschutz in Zahlen – Fakten, Trends und Impulse deutscher Klimapolitik, Ausgabe 2021 (bmuv.de), sivu 36

Lähde: Autotoday | Clas von Bell