Artikkelit | Uutiset
#Volvo#Lataushybridi#Sähköauto

Volvo on ladattavien ja nelivetoisten ykkönen vuoden ensimmäisellä puoliskolla

10.7.2022 | Autotoday

Kuva: Antti Järveläinen.

Volvo jatkoi ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen selkeällä ykkössijalla ladattavien henkilöautojen ja lataushybridien rekisteröinneissä Suomen automarkkinoilla, todetaan Volvon tiedotteessa.

Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin yhteensä 3 278 Volvoa.

Kokonaisrekisteröinneissä Volvo on neljänneksi suurin automerkki 7,5 prosentin markkinaosuudella. Suurin osa rekisteröidyistä Volvoista, 2 001 kappaletta, on ladattavia hybridejä, jolloin Volvon osuus lataushybridien kokonaismarkkinasta on 23 prosenttia.

Sähköautoja Volvon kokonaisrekisteröinneistä on 347 kappaletta, jolloin Volvon johtava osuus ladattavien autojen kokonaismarkkinasta (lataushybridit ja täyssähköautot) on 16,0 prosenttia.

Nelivetoisten henkilöautojen markkinajohtajuus saavutettiin 18,0 prosentin markkinaosuudella ja 2 353 auton rekisteröinnillä.

Viime vuonna esitelty uusi suuremman kapasiteetin akku vahvistaa merkittävästi Volvon sähköistettyä mallistoa; se pidentää toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa, vähentää CO2-päästöjä sekä parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta.

Uusi hybridivoimansiirto kasvattaa toimintamatkan sähköllä ajettaessa jopa 90 kilometriin (S60-malli) yhdellä latauksella. Suuri osa autoilijoista voi näin ajaa päivittäiset matkansa pelkällä sähköllä.

Lähde: Autotoday