Volvo EX90 -malliin kaksisuuntainen lataus | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Volvo#Sähköautoilu

Volvo EX90 -malliin kaksisuuntainen lataus

15.11.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Cars

Tuleva täyssähköinen Volvo EX90, joka esitellään 9. marraskuuta, on ensimmäinen Volvo, jossa on valmius kaksisuuntaiseen lataamiseen.

Kaksisuuntainen lataus on aluksi saatavilla valituilla markkinoilla, ja sillä on potentiaalia tehdä energiankäytöstä edullisempaa, tehokkaampaa ja kestävämpää.

Yhdessä Volvo Cars -sovellukseen tulossa olevien älylatausominaisuuksien kanssa Volvo EX90 antaa sinun ladata autoasi sähköverkosta, kun sähkö on edullisinta – mikä tarkoittaa, että uusiutuvien lähteiden osuus on energiayhdistelmässä suurempi – ja säästää sitten tätä varastoitua energiaa myöhempää käyttöä varten.

Kun Volvo EX90:n kaksisuuntainen lataus on käytettävissä, voi tuottaa sillä virtaa kotiin sekä monille eri sähkölaitteille.

Auto pystyy lataamaan kodinkoneita ja muita laitteita, minkä lisäksi se voi tarjota auttavan käden ja antaa virtaa muille yhteensopiville Volvoille. Ja jos omasta autosta on loppumassa varaus, voi ottaa apua vastaan toisilta Volvo-kuljettajilta.

Koko latausprosessi on automaattinen, ja sitä hallitaan Volvo Cars -sovelluksen älylataustoiminnoilla. Algoritmi varmistaa, että akkua ladataan ja puretaan rajoitetusti, millä ehkäistään akun kapasiteetin heikkenemistä.

Sähköverkon tuolla puolen

Kunkin energiamarkkinan sääntöjen mukaan asiakkaat voivat kaksisuuntaista latausta käyttämällä tukea sähköverkkoa eri tavoin.

Tätä voisi olla energian ottaminen aikana, jolloin uusiutuvaa energiaa on paljon käytettävissä, tai energian myyminen huipputuntien aikana, kun sähköntarve on suurempi.

Jos useimmissa autoissa on tämä toiminto tulevaisuudessa, sähköverkko voi olla paremmin tasapainossa. Tämä voi lisätä verkon yleistä kestävyyttä ja vähentää energiajätettä uusiutuvista lähteistä aikana, jolloin tuotanto ylittää kysynnän.

Kuvittele tällainen tilanne: Tulet kotiin töistä ja akussa on jäljellä paljon energiaa, joka ladattiin aikaisemmin edullisemmalla ja puhtaammalla sähköllä. Illalla autosi voidaan kytkeä sähköverkkoon, ja se voi vapauttaa energiaa, kun sähkönhinta on korkeampi. Koska energia on yleensä edullisempaa, kun ilmastoneutraalien lähteiden osuus on suurempi, tämä energiansiirto voi säästää sähkölaskussa ja palauttaa samalla puhtaampaa energiaa takaisin verkkoon.

Volvo tarjoaa kaksisuuntaiseen lataukseen tarvittavan laitteiston, mukaan lukien kehittyneen seinäpistorasian ja kodin energianhallintajärjestelmän. Saataville tulee myös muita tarvikkeita, kuten kodinkoneiden sovitinpistokkeita ja kaapeleita toisten autojen lataamista varten.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell