Volkswagen suosituin täyssähköautomerkki Suomessa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähköautoilu#Rekisteröinti

Volkswagen suosituin täyssähköautomerkki Suomessa

14.9.2022 | Autotoday

Kuva: Volkswagen

Volkswagen kiihdyttää vauhtiaan Suomen täyssähköautomarkkinassa. Tammi–elokuussa 2022 Volkswagenin täyssähköautoja on mennyt rekisteriin yhteensä 1 029 kappaletta, joka vastaa 12,2 % markkinaosuutta. Tällä osuudella Volkswagen on selkeä markkinajohtaja Suomen täyssähköautomarkkinalla.

Volkswagenin täyssähköautomallistossa kahden suosituimman mallin – Volkswagen ID.4. ja ID. 5 – kuluvan vuoden rekisteröinnit (790 kpl) ovat 9,4 % kaikista Suomessa rekisteröidyistä täyssähköautoista.

Volkswagenin täyssähköautoja on rekisteröity tähän mennessä seuraavasti: ID.4 510 kpl, ID.5 280 kpl, ID.3 117 kpl ja e-up! 62 kpl. Tämän vuoden rekisteröintejä katsottaessa, tilastollisena yksityiskohtana nousee esiin esimerkiksi se, että suosituimman ID.4-mallin ostajista vetokoukun on tilannut 46 %.

– Täyssähköautojen osalta toimituksissa on edelleen mallikohtaisesti vaihtelevia viivästyksiä. Esimerkiksi ID.5 FastLane -malleja saa hyvinkin nopeasti noin 4 kuukauden toimitusajalla mutta meillä on edelleen asiakkaita, jotka odottavat jo paljon aiemmin tilattua autoaan. Teemme kuitenkin kaikkemme, että saamme toimitettua suomalaisille tilatut autot mahdollisimman nopeasti. Ensi vuoden puolella odotamme tilanteen helpottuvan oleellisesti, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava johtaja Tommi Iiskonmäki.

Volkswagenin jälkeen seuraavina tulevat Tesla (730 autoa), Škoda (724) ja Volvo (606).

Yksittäisistä malleista suosituin on Škoda Enyaq (724). Seuraavina tulevat Tesla Model Y (511), VW ID.4 (510), Nissan Leaf (492), Kia EV6 (441) ja Polestar 2 (428). Muita sähköautomalleja on rekisteröity alle 400 autoa.

Volkswagenin verkkosivujen käyttövoimalaskurista apua auton valintaan

Volkswagenin käyttövoimalaskurin tarkoitus on havainnollistaa eri käyttövoimien kulueroja yleisellä tasolla ja avustaa uuden auton ostajaa valinnassaan. Laskurissa automallien keskinäiseen vertailuun käytetään WLTP-kulutuslukemia.

Laskurilla voi verrata keskenään bensiini-, diesel- tai kaasuautoja sekä täyssähköautoon että ladattavaan hybridiin. Laskuri ei ota huomioon muita kuluja, kuten huolto- ja vakuutuskuluja tai vuotuisia ajoneuvoveroja.

Tämän hetkisten hintojen perusteella esimerkiksi Volkswagen ID.4 150 kW ja Volkswagen Tiguan 1,5 TSI -malleja verrattaessa vuotuinen säästö käyttövoimakuluissa on täyssähköauton eduksi yli 2 100 euroa vuodessa 20 000 km ajomäärällä.

Laskuri käyttää asetettuja käyttövoimien oletushintoja, mutta niitä voi vapaasti muuttaa – kuten myös vuotuista ajomäärää.

Volkswagenin käyttövoimalaskuri löytyy volkswagen.fi-verkkosivustolta:
https://www.volkswagen.fi/fi/sahkoautot.html#kustannusvertailu

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell