Vantaan Kivistöön avataan hieman erilainen kaasutankkausasema | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Gasum#Kaasutankkausasema

Vantaan Kivistöön avataan hieman erilainen kaasutankkausasema

2.9.2022 | Autotoday

Kuva: Gasum

Energiayhtiö Gasum avaa uniikin kaasutankkausaseman Vantaan Kivistöön. Kivistön asema tarjoaa nesteytettyä ja paineistettua kaasua niin raskaan liikenteen kuin kevyen kuljetuskaluston ja henkilöautoilijoiden tarpeisiin sekä ainutlaatuista taidetta kaasuautoilijoiden koettavaksi.

Aseman visuaalisuus on toteutettu yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja kuvataiteilija Katja Tsykarevin kanssa. Avattu asema on jo viides Vantaan kaasutankkausasema ja se avautuu osoitteeseen Vantaankoskentie 60, Vantaa.

Vantaan Kivistön asema sijaitsee vilkkaasti liikennöidyssä liikenteen solmukohdassa Hämeenlinnanväylän, Vantaankoskentien ja Tikkurilantien risteämässä.

Uuden Vantaalla sijaitsevan aseman myötä yhä useammalla Suomen päivittäistavarakaupan logistiikkaa palvelevalla kuljetusyrityksellä on mahdollisuus siirtyä käyttämään liikennekaasua ajoissaan.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Katja Tsykarevin luoma uniikki visuaalinen ilme kaasutankkausasemallemme mahdollistaa tankkaajille taiteellisen elämyksen tankkauksen yhteydessä, kertoo Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

– On ollut kiintoisaa päästä toteuttamaan näin upeaa taideprojektia. Teokseni valikoitui useista eri LAB-koulutusohjelmassa tehdyistä teosvaihtoehdoista. Oli hienoa luoda täysin uniikkia taidetta näin suurille elementeille, joita kaasutankkausasemalla on. Inspiraationi lähteenä toimi Gasumin tankkausasemalla kaasua tankkaava raskas maantieliikenne. Teokseni lähtökohtana oli maan korkeuseroja kuvaava kartta, sekä kaasun keveä olomuoto, sen monipuolisuus ja ympäristöystävällisyys, kertoo hankkeen aikana LAB-ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi valmistunut Tsykarev.

 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell