Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Ponsse

Valmet Automotive toimittaa akut sähkökäyttöiseen Ponsse EV1 -metsäkoneeseen

17.8.2022 | Autotoday

Ponsse EV1. Kuva: Ponsse

Valmet Automotive toimittaa akkujärjestelmän uuteen sähkökäyttöiseen Ponsse EV1-metsäkoneen teknologiakonseptiin.

Valmet Automotiven suunnitteleman ja valmistaman akkujärjestelmän integrointi EV1-konseptiin on toteutettu yhteistyössä Ponssen teknologiayhtiö Epecin kanssa, joka vastaa konseptin sähköisen voimalinjan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut viime vuosina merkittävästi niin sopimusvalmistuksessa kuin Tier 1 -tason järjestelmätoimittajan roolissa. Yhtiö toimittaa akkujärjestelmiä sekä autoteollisuuden että muiden toimialojen tarpeisiin, kuten raskaan liikenteen ajoneuvoihin ja liikkuviin työkoneisiin.

Sähkökäyttöisen EV1-metsäkoneen teknologiakonseptin akkujärjestelmässä on käytetty Valmet Automotiven viime vuonna esittelemää Modular Power Pack -akkua, joka on Modular Power Platform -tuoteperheen ensimmäinen esitelty tuote. EV1-konseptissa käytetään korkeajännitejärjestelmää, joka sisältää virranjakoyksikön (PDU).

Modular Power Pack on kehitetty erityisesti liikkuvien työkoneiden vaatimukset huomioiden. Akkujärjestelmän lähtökohtana on edistyksellinen cell-to-pack -konsepti, joka takaa korkean tehotiheyden. Järjestelmässä käytetään kestäviä ja turvallisia LTO-kennoja, ja se on optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää.

Valmet Automotiven modulaarinen akkujärjestelmä sopii etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin, ja se vähentää työkoneen CO2-päästöjä merkittävästi. Ponsse on testannut järjestelmän toimivuutta erinomaisin tuloksin erilaisissa käyttötilanteissa ja ympäristöissä jo yli vuoden ajan.

– Yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on sujunut EV1-projektissa erinomaisesti. Sähkökäyttöisen, dieselgeneraattorilla varustetun metsäkoneen kehitystyö on erittäin vaativa hanke. Tiivis yhteistyö yritysten välillä on helpottanut merkittävästi akkujärjestelmän integrointia ja nopeuttanut EV1-konseptin valmistumista, kertoo Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell