Uusi turvajärjestelmä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suojaamiseksi| Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Turvallisuus#Volvo Trucks

Uusi turvajärjestelmä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suojaamiseksi

1.6.2022 | Autotoday

Kuva: Volvo Trucks

Vilkkaassa liikennetilanteessa kokeneenkin kuljettajan on vaikea havaita kaikkea kuorma-auton ympärillä.

Kuljettajan stressaavien tilanteiden estämiseksi Volvo Trucks tarjoaa uuden turvajärjestelmän. Järjestelmä havaitsee kuorma-auton kummallakin puolella olevan kaksoistutkan avulla, kun muita tienkäyttäjiä, esimerkiksi pyöräilijöitä, tulee riskialueelle, todetaan Volvo Trucksin tiedotteessa.

– Onnettomuus voi tapahtua sekunnin murto-osassa. Laaja onnettomuustutkimuksemme perustuu vuosikymmeniä kestäneeseen tosielämän tilanteiden tutkimiseen, ja tämä uusi turvajärjestelmä auttaa kuljettajaa estämään mahdolliset törmäykset, sanoo Anna Wrige Berling, Volvo Trucksin liikenne- ja tuoteturvallisuusjohtaja.

Kun joku on kuolleen kulman alueella, järjestelmä, nimeltään Side Collision Avoidance Support, ilmoittaa kuljettajalle vastaavassa sivupeilissä olevalla punaisella valolla. Jos kuljettaja ilmoittaa kaistanvaihdosta suuntavilkulla, punainen valo alkaa vilkkua ja mahdollisen törmäyspuolen sivulta kuuluu varoitusääni. Kuljettaja saa hälytyksen ja voi jarruttaa kuorma-autoa, jolloin esimerkiksi pyöräilijä pääsee ohi.

Uusi järjestelmä on saatavilla maailmanlaajuisesti Volvo FH-, FM- ja FMX-malleihin diesel-, kaasu- ja sähkövoimansiirrolla tämän vuoden syyskuusta alkaen. Volvo FL- ja FE-mallit saavat uuden turvajärjestelmän vuonna 2023.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell