Uusi joka sään ja akselipaikan linja-autonrengas päätiekäyttöön | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Renkaat

Uusi joka sään ja akselipaikan linja-autonrengas päätiekäyttöön

27.5.2022 | Autotoday

Kuva: Alasinmedia

Nokian Renkaat tuo markkinoille uuden joka sään linja-autonrenkaan, joka soveltuu maantiekäyttöön ja jokaiselle akselipaikalle – niin vetävälle akselille, ohjausakselille kuin telipyöriinkin.

Erikoisrenkaiden edelläkävijänä Nokian Renkaiden linja-autorenkaiden valikoima on tähän asti keskittynyt talviominaisuuksiin ja kullekin akselipaikalle kehitettyihin malleihin.

Viime aikoina on kuitenkin noussut esiin selkeä tarve tarjota entistä laajempi valikoima renkaita erilaisten asiakkaiden tarpeisiin.

Uusi pitkän matkan linja-auton rengas on Nokian Renkaiden tiedotteen mukaan suunniteltu kolme päämäärää, turvallisuus, mukavuus ja taloudellisuus, mielessä pitäen – joista tärkeimpänä on turvallisuus.

– Ilmastonmuutos tuo tullessaan yllättäviä ja rajujakin säämuutoksia, joita on vaikea ennustaa, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen.

– Uuden renkaan pitkälle kehitetty lamellointi tarjoaa linja-autolle turvallista ja varmaa pitoa – oli tie sitten kuiva, märkä tai luminen, Siltanen toteaa.

Valmiina pinnoitukseen

Uudelleen pinnoittaminen on erinomainen tapa alentaa rengaskuluja ja pienentää hiilijalanjälkeä. Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaan kehittynyt pintakuvio on saatavana myös Noktop-pinnoitteena, ja renkaan tukeva runkorakenne soveltuu hyvin toisellekin käyttökierrokselle.

– Nokian Tyres Noktop Hakka Coach -pinnoitteella on samat hyvät ominaisuudet kuin Nokian Tyres Hakka Truck Coach -renkaalla, Siltanen sanoo.

Koot ja saatavuus

Nokian Tyres Hakka Truck Coach -rengas on saatavilla kesäkuusta 2022 alkaen koossa 295/80R22.5 sekä 315/80R22.5. Yhteensopivat Noktop Hakka Coach -pinnoitteet tulevat markkinoille samaan aikaan.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell