Uusi Ford Mustang on nyt hinnoiteltu ja tilattavissa | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Ford#Henkilöautot

Uusi Ford Mustang on nyt hinnoiteltu ja tilattavissa

10.2.2024 | Autotoday

Kuva: Ford

Uusi Ford Mustang Fastback ja Convertible ovat nyt tilattavissa Euroopassa. Mallissa on uusi särmikkäämpi muotoilu, digitaalisuutta, liitettävyysominaisuuksia ja entistä parempi suorituskyky.

Maailman myydyimmän urheiluauton digitaalisuutta tukee huippuluokan Unreal Engine -ohjelmisto. Mustangin suorituskyky on parantunut, mikä takaa entistäkin innostavamman ajokokemuksen. Uuden Mustangin myynti on nyt käynnistynyt. Suomessa malliston hinta alkaa 94 908 eurosta.

Raikas muotoilu yhdistettynä ajattomiin yksityiskohtiin

Uusi Mustang on saatavana sekä Fastback että Convertible -mallina. Kummankin mallin muotoilussa on vaikutteita kuuden vuosikymmenen perinnöstä. Veistoksellinen konepelti ja voimakas perä luovat mallille sen tyypillisen vahvan olemuksen, joka on kiihdyttänyt pulssia jo ensimmäisestä, vuonna 1964 lanseeratusta Mustangista lähtien.

Kuva: Ford

Uusi etuspoileri ja sivuhelmat parantavat aerodynamiikkaa, ja led-takavalot päivittävät klassiset kolmiosaiset takavalot tähän päivään.

Mustang Convertible -avoauto tarjoaa katseenvangitsevaa tyyliä ja vapautta nauttia ulkoilmasta ajon aikana. Täysin vuorattu ja eristetty katto on mahdollista nostaa tai laskea alas kahdeksassa sekunnissa. Katon kompaktin rakenteen ansiosta tavaratilaan mahtuu kaksi golfbagia.

Sisätiloissa kuljettajalla on täysin digitaalinen näkymä, joka koostuu 12,4 tuuman mittaristosta ja kuljettajaa kohti käännetystä 13,2 tuuman keskusnäytöstä. Tämä luo ohjaamoon suihkukoneen ohjaamon kaltaisen tunnelman. Unreal Engine -ohjelmiston avulla näyttö on muokattavissa eri väreillä ja kuvamaailmalla, ja se tukee interaktiivista animoitua grafiikkaa. Kuljettaja voi helposti muuttaa asetuksia keskusnäytön kautta koskettamalla ja pyyhkäisemällä.

Ford kaksinkertaisti uuden Mustangin tietoviihdejärjestelmän tietojenkäsittelytehon. Sync 4 -järjestelmä mukautuu näyttämään kunkin kuljettajan eniten käyttämät toiminnot. Apple CarPlay ja Android Auto integraatio onnistuu langattomasti. 5G-yhteys tukee musiikin suoratoistoa korkealaatuisen B&O-äänentoistojärjestelmän kautta ja pilvipohjaista navigointia reaaliaikaisia liikennepäivityksiä varten.

Näyttävää ja urheilullista suorituskykyä

Uusi 5,0 litran moottori on suunniteltu sopivaksi ikonisen amerikkalaisen V8-suorituskykyyn ja nopeaan reagointiin. Uusi kaksoisilmanottojärjestelmä mahdollistaa moottorin vapaamman hengittämisen ja nopeamman reagoimisen.

Active Exhaust -järjestelmä muuttaa moottorin ääntä ja äänenvoimakkuutta tilanteen mukaan. Kaupunkiajossa ääni ei häiritse naapureita, ja avoimella tiellä ajaessa se puolestaan korostaa maksimaalisesti vapauden tunnetta.

Ajoneuvon reagointia säätelee jopa kuusi ajotilaa, jotka joko lisäävät varmuutta märällä pinnalla, vahvistavat ajamisen hauskuutta mutkaisella tiellä tai tuovat täydellistä suorituskykyä kilparadalla. Valittavana ovat ajotilat Normal, Sport, Slippery, Drag ja Track. Lisäksi asetuksia on mahdollista mukauttaa omien mieltymysten mukaan.

Mallissa on vakiona Performance Package, joka antaa kuljettajille todellisen tunteen hallinnasta ja pidosta tiellä tai radalla. Mustangissa on 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja Brembon jarrut, jotka tarjoavat tasaisen suorituskyvyn.

Tasauspyörästön lukko puolestaan vähentää pyörien luistoa ja parantaa pitoa etenkin kaarteissa. Valinnainen MagneRide-jousitus tarkkailee tieolosuhteita tuhat kertaa sekunnissa ja säätää asetuksia parhaan mahdollisen hallinnan ja mukavuuden varmistamiseksi.

Mustang Dark Horse on todellinen täysverinen

Uusi Mustang Dark Horse on elementissään radalla. Siinä on parempi jousitus ja aerodynamiikka sekä suorituskykyisempi 5,0 litran V8-moottori. Mustang Dark Horse on perusta yhtiön Mustang-pohjaisille moottoriurheiluohjelmille, joissa ikoninen urheiluauto kilpailee kuudella mantereella ympäri maailmaa vuonna 2024 – myös legendaarisilla radoilla, kuten Le Mans ja Interlagos.

Kuva: Ford

Mustang Dark Horse on kuin kotonaan sekä maantiellä että radalla. Mallissa on ainutlaatuisia toiminnallisia muotoiluelementtejä, jotka vahvistavat sen suorituskykyä. Kilpa-auton inspiroima kiinteä takasiipi, sivuhelmat ja takadiffuusori parantavat myös aerodynaamista suorituskykyä.

Kuva: Ford

Uuden 5,0-litraisen V8-moottorin tehokkaampi versio tarjoaa lisäsuorituskykyä. Malli on saatavana sekä 10-vaihteisella automaattivaihteistolla tai ainutlaatuisella kuusivaihteisella Tremec-manuaalivaihteistolla. Rata-ajon suorituskykyä tehostavat parannettu jousitus ja jäähdytys sekä tehokkaan pidon takaavat Pirelli-renkaat.

Mustangiin on saatavana myös uusi Blue Ember -metalliväri, ja sisätilojen Indigo Blue -ompeleet ja tumma metallikiiltoinen viimeistely.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut