Artikkelit | Uutiset
#Tulli#Ukraina

Ukrainan raja- ja tulliviranomaiset autontarkastuskoulutuksessa Vaalimaalla

7.6.2023 | Autotoday

Tulli on kouluttanut Ukrainan raja- ja tulliviranomaisia autontarkastukseen Vaalimaalla viime viikolla.

Arkistokuva. Kuva: Tulli

EU-rahoitetun koulutuksen tarkoituksena oli jakaa tullitarkastuksissa tarvittavaa autontarkastustietoutta erityisesti auton rakenteisiin ja tekniikkaan liittyen.

– Olemme kouluttaneet useiden maiden viranomaisia suomalaiseen tullialan autontarkastukseen, sillä osaamisen ja tietotaidon jakaminen on erittäin hyödyllistä kansainvälistä sääntelyä noudattavassa tullitoiminnassa. Nyt Ukrainan raja- ja tulliviranomaisille annettu koulutus keskittyi tullitarkastuksissa tarvittavaan perustietämykseen ja pääpainatus oli tilapäisissä autontarkastuspisteissä, kertoo valvontajohtaja Samy Gardemeister.

Tullin perustason autontarkastuskoulutus keskittyy auton rakenteisiin ja tekniikkaan sekä opastaa kiinnittämään huomiota tullivalvonnassa olennaisiin asioihin.

Koulutukseen kuuluu käytännön harjoituspäiviä, jolloin keskitytään ajoneuvon purkamiseen ja kasaamiseen. Tulli järjestää myös koulutusta sähkö- ja hybridiautojen tarkastuksista.

Euroopan unionin Ukrainan rajatoiminnan tukemiseen tarkoitettua EU Support to Strengthening Integrated Border Management in Ukraine (EU4IBM) -rahoitusta saanut koulutus pidettiin Vaalimaalla 29.5.-2.6.2023.

Intensiivisen koulutusviikon Vaalimaalla viettäneet ukrainalaiset vievät kokemustaan eteenpäin muille maansa raja- ja tulliviranomaisille.

Koulutus saa jatkoa syksyllä Puolassa Ukrainan tullille suunnatuissa koulutuksissa, jotka ovat osa komission tulliohjelmaa.

https://tulli.fi

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Luitko jo nämä uutiset?