Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Pysäköinti#Pysäköintitalo

Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos

20.1.2023 | Autotoday

Turun Tiedepuistossa avataan torstaina 19.1.2023 kymmenkerroksinen ja noin tuhatpaikkainen ParkCity. Se tuo helpotusta alueen pysäköintitilanteeseen. ParkCityssä voi pysäköidä ilmaiseksi 1.2.2023 saakka.

Kuva: Turun teknologiakiinteistot

Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttama ParkCity on valmistunut suunnitellusti aikataulussaan. ParkCityn on tarkoitus sujuvoittaa pysäköintiä Turun Tiedepuistossa.

– Pysäköintipaikkojen määrä ei ole vastannut alueen kasvua. Alueelle on keskittynyt paljon työpaikkoja, urheiluareenoita sekä viimeisimpänä Turun päärautatieasema parin vuoden ajaksi. Alueen kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa. Haluamme osaltamme helpottaa Turun Tiedepuistossa päivittäin liikkuvien arkea, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Miika Tuominen.

YIT:n rakentama moderni pysäköintilaitos on näyttävä maamerkki niin Turkuun saapuville kuin kaupungissa asuvillekin. Sen suunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit.

Monen palvelun pysäköintilaitos

ParkCity avataan yleisölle torstaiaamuna 19.1.2023 klo 6.00. Sen pysäköintitoiminnoista vastaa monipuolisista liikkumisen palveluistaan tunnettu Aimo Park. Pysäköinti on ilmaista 1.2.2023 saakka.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua ParkCityyn. Lisäksi testaamme laitteita ensimmäisten päivien ajan. Laitokseen tulee uusinta teknologiaa edustava kamerapysäköinti eli kortteja tai lippuja ei tarvita. Kaikki asiointi onnistuu yhdellä sovelluksella, kertoo Aimo Parkin Turun aluepäällikkö Tero Hyökki.

Uusi pysäköintilaitos palvelee useita asiakasryhmiä. Kupittaan juna-asemalle on laitoksesta katettu kulkuyhteys, joten ParkCity toimii liityntäparkkina. Myös alueella asioivat ja työskentelevät hyötyvät parkkitilasta ja latauspisteistä.

– ParkCity kokoaa yhteen paitsi pysäköintiä tarvitsevat, myös sähköauton latausta etsivät. Laitoksessa on kaikkiaan 20 sähköauton latauspistettä. Lisäksi ParkCitystä löytyy jatkossa myös sähköinen yhteiskäyttöauto. Se on etenkin kaupungeissa suosiotaan kasvattanut, ekologinen liikkumisen muoto, Hyökki kuvailee.

Turun Tiedepuistossa ParkCityn avautuminen tulee näkymään pysäköintipaikkapulan helpottumisena. Laitos pyrkii vastaamaan paitsi nykyiseen paikkapulaan myös uusiin tarpeisiin.

– Olemme rakennuttaneet Turun suurimman pysäköintilaitoksen hyvästä syystä. Tiedepuistosta on kasvamassa Turun tärkein liikenteen solmukohta tulevien kehityshankkeiden ansiosta. ParkCity mahdollistaa pysäköinnin sujuvuuden nyt ja tulevina vuosina, Tuominen summaa.

ParkCity

  • Katuosoite: Joukahaisenkatu 8, 20520 Turku
  • 990 pysäköintipaikkaa 10 kerroksessa
  • Kokonaislaajuus 28 000 m2
  • Sähköautojen latauspaikkoja 20
  • Tulossa on myös 100 pyöräpaikkaa sekä sähköinen yhteiskäyttöauto
  • Pysäköinti maksetaan Taskuparkki-sovelluksella tai korttimaksulla

Lähde: Autotoday | Clas von Bell