Toyotan Relax-palvelu voimassa nyt aikaisempaa pitempään | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Liikenteessä#Toyota

Toyotan Relax-palvelu voimassa nyt aikaisempaa pitempään

4.11.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Toyota Relax on veloitukseton palvelu, joka kattaa voimassaoloaikanaan yllättävät korjaustarpeet sekä varaosien että työn osalta, ja onkin verrattavissa hyvin pitkälti auton valmistajan myöntämään tehdastakuuseen.

Palvelun käyttöönottovaiheessa palvelun piiriin pystyi kuulumaan mikä tahansa määräaikaishuollettu, alle kymmenen vuotta vanha tai alle 160 000 km ajettu Toyotan henkilö- tai pakettiauto.

Marraskuun 2022 alusta Toyota Relax -turva laajenee kattamaan ajokertymään jopa yli 200 000 km asti.

Myös ulkomailta tuotuihin autoihin

Toyota Relax -turva on saatavilla myös ulkomailta käytettynä tuotuihin ajoneuvoihin, kunhan auto kuuluu Euroopan tuontiohjelmaan.

Turva aktivoituu auton huolto-ohjelman mukaisten, Toyota-verkostossa suoritettujen määräaikaishuoltojen yhteydessä ollen voimassa aina seuraavaan määräaikaishuoltoon asti.

Turvan ehtojen mukaisesti viimeinen palvelun aktivoiva huolto tapahtuu ennen 185 000 km ajokilometrin täyttymistä. Tällöin Toyota Relax -turva pysyy voimassa mainitusta kilometrimäärästä laskettuna seuraavan huoltovälin ajan. Suurimmassa osassa Toyota-autoja tämä tarkoittaa palvelun pysymistä voimassa jopa 200 000 kilometriin tai yli, riippuen auton mallikohtaisesta huoltovälistä.

Toyota Relax -turva on veloitukseton, määräaikaishuolto kerrallaan aktivoituva palvelu. Sen voimaantulo ei ole riippuvainen siitä, missä ajoneuvoa on edellisen kerran huollettu, vaan se astuu voimaan heti kun ehtojen mukainen auto käy määräaikaishuollossa Toyota-verkostoon kuuluvassa liikkeessä.

Ensimmäisen huoltokäynnin yhteydessä Toyota Relax -turvan aktivoituessa on palvelussa yhden kuukauden karenssiaika korjauksille. Säännöllisesti määräaikaishuolto-ohjelmaa sekä sen aika- ja kilometrirajoja noudatettaessa muita karenssiaikoja ei ole.

Palvelun ehtojen mukaisesti palvelun aktivoivat määräaikaishuollot tulee suorittaa koko maan kattavan Toyota-verkoston jälleenmyyjillä tai valtuutetuilla Toyota-korjaamoilla.

Toyota Relax -turvan piiriin eivät kuulu normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset, kuten määräaikaishuoltoihin kuuluvat osat, jarruosat ja esimerkiksi pyyhkijän sulat. Kattava listaus Toyota Relax -turvan sisällöstä löytyy toyota.fi-sivustolta.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell