Teslan Cybertruck ensi kertaa Suomen kamaralla | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähkö#Tesla

Teslan Cybertruck ensi kertaa Suomen kamaralla

9.7.2024 | Autotoday

Kuvat: Jukka Viitasaari

Yhdysvalloissa monen kohun keskellä markkinoille tullut Teslan futuristinen Cybertruck esiteltiin medialle ensi kertaa perjantaina ja auto tuotiin myös kadunmiesten ihmeteltäväksi Helsingin keskustaan Kolmen sepän aukiolle. Helsingistä auto jatkaa ensi maanantaina Turkuun ja jatkaa Suomesta eteenpäin keskiviikkona.

Suomen visiitti on osa Teslan Euroopan laajuista Cyber Odyssey -kiertuetta. Yhtiö ei ole kertonut, tuleeko Cybertruck koskaan oikeasti myyntiin Euroopassa, eikä sen eurohintoja ole samasta syystä tiedossa.

Yhdysvalloissa avolava-autoa on tähän mennessä myyty noin 13 000 kappaletta. Teslan edustajien mukaan myös Suomeen autoa on ennakkotilattu joitakin kappaleita.

Nyt Suomessa oleva malli on viidelle henkilölle rekisteröity, 2995-kiloinen, nelivetoinen, 5,7 metriä pitkä ja kaksimoottorinen malli, jonka toimintamatkaksi luvataan 547 kilometriä. Valmistaja lupaa noin 200 lisäkilometriä 15 minuutin latauksella.

Kiihtyvyys nollasta sataan tapahtuu valmistajan mukaan 4,3 sekunnissa huippunopeuden ollessa 180 kilometriä tunnissa. Autossa on 18,5- ja 9,4-tuumaisilta kosketusnäytöiltä.

Tesla lupaa Cybertruckille neljän vuoden, tai 80 000 kilometrin ja akulle kahdeksan vuoden, tai 240 000 kilometrin tehdastakuun.

Lähde: Autotoday | Jukka Viitasaari

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös