Teoriakoevilppiä torjutaan tallentavalla kameravalvonnalla | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Tiedotteet
#Traficom#Liikenneturvallisuus

Teoriakoevilppiä torjutaan tallentavalla kameravalvonnalla

5.7.2024 | Traficom - tiedote

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on ottanut käyttöön tallentavan kameravalvonnan osana tieliikenteen teoriakokeiden valvontaa. Tallentavalla kameravalvonnalla tähdätään teoriakokeiden vilpin ehkäisemiseen. Tallentava kameravalvonta myös parantaa asiakkaiden oikeusturvaa tarjoten luotettavaa todistusaineistoa mahdollisissa väärinkäytöstilanteissa.

Kuvituskuva. Kuva: Pexels

Traficom otti toukokuun alussa käyttöön tallentavan kameravalvonnan tieliikenteen teoriakokeissa. Uudistuksen tavoitteena on estää vilpillistä toimintaa ja varmistaa asiakkaiden oikeusturva. Kameravalvonta mahdollistaa myös kokeissa tapahtuneen toiminnan tarkastelun jälkikäteen.

Kokeita seurataan kameran kautta reaaliajassa, mutta nyt käyttöönotettu tallentava kameravalvonta on tehokas työkalu vilpin havaitsemiseen. "Kahden kuukauden aikana olemme tarkistaneet tallenteilta useita koesuorituksia. Olemme esimerkiksi havainneet tapauksia, joissa kokeen suorittajat ovat käyttäneet lunttilappuja, kännyköitä ja jopa vaihtaneet paikkaa toisen henkilön kanssa kesken kokeen. Törkeimmistä vilppitapauksista teemme aina rikosilmoitukset poliisille", kertoo Traficomin asiantuntija Tiina Tiermas.

Teoriakokeiden sisältö on salassa pidettävää ja liikenneturvallisuuden kannalta on kriittistä, että kokeet suoritetaan henkilön omalla osaamisella. Mikäli kokeen suorittaja yrittää huijata, kokeen tulos mitätöidään ja vilpintekijälle voidaan asettaa sanktioita, esimerkiksi kokeeseen osallistuminen voidaan estää määräajaksi. Vakavimmissa tapauksissa huijaus voi johtaa rikosilmoitukseen ja jo myönnetyn luvan tai ajokortin peruuttamiseen.

Lisätietoja:

Asiantuntija Tiina Tiermas, tiina.tiermas@traficom.fi, p. 0295 347 288

Lähde: Traficom 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa