Artikkelit | Uutiset
#Liikenneturvallisuus#Koulujen alku

Tämä video kannattaa katsoa lapsen kanssa ennen koulun alkamista!

9.8.2022 | Autotoday

Helsingin poliisisoittokunta ja Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminto haluavat kiinnittää koulujen alun alla Kautta kiven ja kannon -kappaleella huomiota koulutiellä liikkuvien turvallisuuteen.

– Kaikilla tiellä liikkuvilla on vastuu siitä, että liikenteessä on turvallista. Etenkin koulujen alkaessa teillä kulkee paljon ensi kertoja itsekseen liikkuvia lapsia, jotka vasta harjoittelevat liikennesääntöjä. Poliisi toivoo, että aikuiset ja lapset kiinnittäisivät huomiota sekä omaan että muiden tietä käyttävien turvallisuuteen, sanoo Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein.

Helsingin poliisisoittokunta ja liikennevalvontatoiminto ovat yhteistyössä julkaisseet musiikkivideon Kautta kiven ja kannon -kappaleesta.

Poliisisoittokunnan kitaristin, Onni Lonkan säveltämä uusi laulu käsittelee koulureitin kulkemista ja turvallisuutta liikenteessä. Kappaleen musiikkivideon voi katsoa yhdessä vaikka koko perheen kesken ja kerrata samalla liikenteessä liikkumisen sääntöjä.

Tehdään yhdessä turvallinen koulutie!

Vanhempi, kertaa nämä asiat kouluun kulkevan lapsen kanssa

Turvallinen reitti kouluun on hyvä harjoitella useaan kertaan yhdessä.
Huomioi muut tiellä liikkujat: kävelijät, pyöräilijät, autoilijat tai muilla kulkuvälineillä liikkuvat ihmiset.
Näkemäesteet kuten pensaat ja aidat luovat vaaranpaikkoja. Muista aina katsoa vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle ylittäessäsi kadun.
Ylitä suojatie rauhallisesti, näin muut liikkujat näkevät sinut.
Puhelimen käyttö liikenteessä ei ole turvallista. Keskity huolellisesti kadun tapahtumiin.
Helsingin poliisisoittokuntaa johtaa ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Kautta kiven ja kannon -kappaleen solistina on laulun säveltäjä Onni Lonka.

Kautta kiven ja kannon -kappale

Lähde: Autotoday | Clas von Bell