Talous tasapainoon - Vanhan tien aikaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Blogi
#Ulkomaanliikenne

Talous tasapainoon - Vanhan tien aikaan

1.6.2023 | Jarkko Nisula

Palkkasin takavuosina vanhan kaverini, joka oli erinomainen talousasioiden ammattilainen, yritykseen, jossa siihen aikaan työskentelin. Hän vaihtoi ylikansallisen amerikkalaisomisteisen yrityksen talousjohtajan paksun palkkapussin, ympäripyöreät työpäivät ja kymmenien kilometrien työmatkan keskisuuren kuljetusliikkeen huomattavasti ohuempaan tilipussiin, säännöllisempiin työaikoihin ja 200 metrin työmatkaan.

Kuva: Jarkko Nisula

Ensimmäisellä työviikollaan hän halusi tehdä tilastoa edeltävistä vuosista ja yritti löytää tarvitsemansa dokumentit arkistostamme. Se oli kuitenkin sekaisin kuin sirkuksen varasto, mikä johti siihen, että jouduimme aloittamaan hommat järjestämällä arkiston.

"Tyhjensimme juuri paperitehtaan takapihalla papereita mapeista valtavaan murskaimeen, kun kaverini puhelin soi."

Lopulta suorat mappirivit täyttivät arkistohyllyt vuosilukujen mukaisessa järjestyksessä. Kaikki mapit, joissa parasta ennen päivämäärä oli jo mennyt ohi, lastasimme firman pakettiautoon. Vielä viimeiseksi heitin kyytiin arkiston nurkkaan vuosia sitten unohtuneet, tyhjiä pulloja sisältäneet muovikassit.

Tyhjensimme juuri paperitehtaan takapihalla papereita mapeista valtavaan murskaimeen, kun kaverini puhelin soi. Hänen työkaverinsa edellisestä työpaikasta siellä soitteli ja kyseli kuinka kaverini oli alkanut viihtyä uudessa työpaikassaan, ja että oliko työ mielenkiintoista.

Kaverini vastasi: ”Kiitos, oikein hyvin on alkanut. Hävitetään tässä juuri toimitusjohtajan kanssa kirjanpitoa ja seuraavaksi mennään palauttamaan tyhjät pullot…”

 

Kaikki muut jo ilmestyneet Vanhan tien aikaan -blogit

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Vanhan tien aikaan

12.5.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Rokkaamassa - Vanhan tien aikaan

24.3.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

NÖFNÖF - Vanhan tien aikaan

30.9.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Liian pitkä - Vanhan tien aikaan

29.7.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Marjassa - Vanhan tien aikaan

14.6.2022 | Jarkko Nisula