Tällainen Opel Vivaro Suomeen ensi keväänä | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Opel#Pakettiautot

Tällainen Opel Vivaro Suomeen ensi keväänä

1.12.2023 | Autotoday

Kuva: Opel

Opel on julkistanut uuden Vivaro-malliston. Ensi kertaa Vivarossa on Opelin muusta mallistosta ennestään tuttu Vizor-brändi-ilme, joka pitää sisällään saumattomasti visiirikeulaan upotetut lisävarusteiset led-ajovalot.

Auton sisällä Vivarossa matkustavat hyötyvät uudesta ohjaamosta ja uuden sukupolven tietoviihdejärjestelmästä. Tarjolla on kaksi 10-tuumaista näyttöä sekä langaton älypuhelimen liitettävyys.

Kuva: Opel

Uuden Vivaron avulla Opel jatkaa sähköhyökkäystään – mallin vahvuuksina ovat aiempaa modernimpi ilme, ympäristöystävällisyys ja ennen kaikkea kasvanut toimintamatka.

Uusi Vivaro Electric tarjoaa jopa 350 kilometriä lähipäästötöntä ajoa (WLTP). Myös ainutlaatuisena ominaisuutena segmentissään on uusi ”e-Power Take-off Unit”-järjestelmä, jonka avulla Vivaro Electricistä voidaan ottaa virtaa ulos erilaisille sähkölaitteille tai työkaluille.

Uudesta Vivarosta on tarjolla myös polttokennokäyttöinen vetyversio, joka tulee tarjolle vuoden 2024 aikana.

Kuva: Opel

Uusi Opel Vivaro Electric on saatavilla 75 kWh -akustolla. Jatkokehitetyn akuston avulla toimintamatka kasvaa jopa 350 kilometriin (WLTP), mikä on 20 km aiempaa enemmän.

Jotta erittäin energiatehokas ajaminen olisi mahdollista, sähkö-Vivarossa on uusi energian talteenottojärjestelmä, jota voidaan säätää kolmiportaisesti ohjauspyörän takana olevilla lavoilla.

Vakiona mallissa on kolmivaiheinen 11 kW:n sisäinen ajoneuvolaturi, ja Vivaro tukee 100 kW:n pikalatausta, jonka avulla 75 kWh akku voidaan ladata 5-80 % 45 minuutissa. Mallissa on 100 kW/136 hv & 260 Nm tuottava sähkömoottori.

Kuva: Opel

Vetykäyttöinen Vivaro Hydrogen tarjoaa ympäristöystävällisen ratkaisun niille, jotka haluavat tankata autonsa nopeasti. Polttokennoauton toimintamatka on yli 400 km (WLTP) ja mallin tankkaus kestää vain joitakin minuutteja.

Vivarosta on totta kai saatavilla useita erilaisia korimalleja: koripituuksia on kaksi (4,98 m ja 5,33 m).

Kuva: Opel

Koriversioina saatavilla on perinteinen pakettiauto, viisipaikkainen Crew-Cab ja alustamalli. Versiosta riippuen uusi Vivaro tarjoaa jopa 6,6 kuutiometriä tavarankuljetustilaa ja 1,4 tonnia kantavuutta.

Ennakkomyynti alkaa vuodenvaihteessa ja ensimmäiset autot ovat Suomessa toisella vuosineljänneksellä 2024.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa