Artikkelit | Uutiset
#Skoda#Henkilöautot

Tällainen on uusi neljännen sukupolven Škoda Superb

18.11.2023 | Autotoday

Kuva: Skoda

Uusi neljännen sukupolven Škoda Superb on rakennettu edeltäjämallin vahvuuksien pohjalle. Tuttuun tapaan myös uudesta Škoda Superbista tulee tarjolle sekä Combi- että Liftback-mallit.

Varustelua selkeyttävät seitsemän sisustuksen designvalintaa, joihin sisältyy useita kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, kuten vastuullisista materiaaleista valmistetut kangasverhoilut.

Innovatiiviset kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet sekä kojelaudassa vapaasti seisova jopa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö helpottavat auton järjestelmien käyttöä. Sisätilojen kokonaisilme on selkeä ja väljä.

Škoda on jälleen kehittänyt moottoreidensa tehotaloudellisuutta. Uuden Superbin moottorivaihtoehtoina on kolme bensiinimoottoria, joiden tehot ovat välillä 110 ja 195 kW (150 ja 265 hv) sekä kaksi dieselmoottoria tehoiltaan 110 ja 142 kW (150 ja 193 hv).

Kuva: Skoda

Niiden lisäksi saatavissa ovat edelleen kehitetty ladattava hybridi Combi-mallina sekä uusi kevythybridi.

Kääntymisavustin Turn Assist ja uusi risteävän liikenteen avustin Crossroad Assist tulevat nyt Superbiin.

Kolme modernia ja taloudellista TSI-bensiinimoottoria, joista yhden yhteydessä kevythybriditekniikka, uusi jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi ja kaksi dieselmoottoria muodostavat voimalinjavalikoiman, jossa tehot ovat välillä 110 ja 195 kW (150 ja 265 hv). Tehokkaimman diesel- ja bensiinimoottorin yhteydessä on aina neliveto.

Kuva: Skoda

Uuden Superbin kaikissa malleissa on vakiona dsg-automaattivaihteisto. Lukuisat uudet ja edelleen kehitetyt avustinjärjestelmät lisäävät turvallisuutta ja mukavuutta. Selvästi kirkkaammat uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot ja edelleen kehitetty mukautuva alustan säätöjärjestelmä tulevat nyt ensimmäistä kertaa tarjolle Superbiin.

Sisätilojen uusi ja tilavampi toteutus

Keulailmeessä korostuu uusi kahdeksankulmainen jäähdyttimen Škoda-säleikkö. Sisätilojen uudessa toteutuksessa hallitsee kojelaudassa vapaasti seisova jopa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö.

Vaihteenvalitsin on siirretty ohjauspyörän viereen, joten keskikonsolista on saatu selkeä ja puhdaslinjainen kokonaisuus.

Ensimmäistä kertaa myös tuulilasinäyttö on nyt saatavissa Superbiin. Uusilla kierrettävillä ja painettavilla Smart Dials -säätimillä on nopea ja helppo käyttää auton ja tietoviihdejärjestelmän monia toimintoja.

Kuva: Skoda

Uuteen Superbiin ovat tarjolla varustelua selkeyttävät sisustuksen designvalinnat, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran Enyaq-mallissa. Tarjolla on teemoittain koostettuja lisävarustepaketteja, joiden lisäksi saatavissa on yksittäisiä lisävarusteita.

Uusia varusteita ovat esimerkiksi Phone Box -matkapuhelinlokero, jossa yhteensopivaa älypuhelinta voidaan ladata langattomasti jopa 15 watin teholla ja jossa on myös ladattavan puhelimen jäähdytys sekä selälle hyvät sähköisesti säädettävät ErgoSeat-etuistuimet muistilla.

Kuva: Skoda

Näissä istuimissa on istuintuuletus ja hierontatoiminto, joka on toteutettu kymmenellä paineilmatoimisella tyynyllä.

Tavaratilan sähkötoiminen suojapeite on yksi Combi-mallin uusista Simply Clever -ratkaisuista, joita Superbiin on kaikkiaan tarjolla 28.

Yli kahden vuosikymmenen ja kolmen mallisukupolven menestystarina

Nykyajan ensimmäinen Škoda Superb esiteltiin vuonna 2001, minkä jälkeen Superbeja on valmistettu jo yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Superbeja on valmistettu Kvasinyssä Tšekin tasavallassa, Ukrainan Solomonovossa, Intian Aurangabadissa ja Kiinan Nanjingissa.

Yli kahden vuosikymmenen mittaan Superb on saanut useita kansainvälisiä tunnustuspalkintoja. Näistä palkinnoista yli 30 sai kolmannen sukupolven Superb vuonna 2016.

Kuva: Skoda

Vuosina 2001‒2008 Škoda valmisti 137 000 kappaletta ensimmäisen sukupolven Superbeja. Toinen sukupolvi ylsi 618 000 auton valmistusmäärään vuosina 2008‒2015. Tästä sukupolvesta tehtiin ensimmäinen Superb Combi vuonna 2009.

Kolmannen sukupolven Superb esiteltiin vuonna 2015, ja tähän päivään mennessä sitä on tehty 845 000 kappaletta. Kolmannen sukupolven Superbin suurimman myynnin maat ovat syyskuuhun 2023 mennessä olleet Saksa (153 222 autoa), Tšekin tasavalta (61 479 autoa) ja Britannia (57 054 autoa).

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa