Tällainen on päivitetty Tesla Model 3 | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Tesla#Sähköautoilu

Tällainen on päivitetty Tesla Model 3

8.9.2023 | Autotoday

Kuva: Tesla

Model 3 -ajoneuvolla oli keskeinen rooli sähköautojen yleistymisessä, sillä se tarjosi helppokäyttöisen, suorituskykyisen ja teknisesti edistyksellisen vaihtoehdon, joka houkutteli laajempaa yleisöä. Se auttoi muuttamaan käsitystä sähköautoista ja toi ne pieniltä markkinoilta suuren yleisön käyttöön.

Kuusi vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen auto valmistui kokoonpanolinjalta ja yli 2 miljoonaa yksikköä myöhemmin, julkistamme merkittävän päivityksen Model 3 Rear-Wheel Drive- ja Long Range All-Wheel Drive -ajoneuvoihin.

Tämä päivitys lisää ylellisyyttä, mukavuutta ja ensiluokkaista tasoa – niin sisälle kuin ulkopuolelle – säilyttäen samalla tyylikkään ja selkeän muotoilun. Emme ole luopuneet siitä, mikä teki Model 3 -ajoneuvosta maailmanlaajuisen menestyksen: erinomainen toimintasäde, taloudellisuus, urheiluauton suorituskyky ja ajettavuus kohtuulliseen hintaan.

Päivitetyn Model 3:n tunnistaa välittömästi Model 3 -ajoneuvoksi. Siinä on parempi aerodynamiikka, uusi valaistus ja upouusi sisustus.

Ulkopuoli

 • Optimoitu aerodynamiikka – Terävämmät korin muodot ja aerodynaamisesti optimoidut pinnat vähentävät ilmanvastusta ja tuulen kohinasta aiheutuvia ääniä sekä parantavat toimintasädettä.
 • Rohkea uusi valaistus – Ajovalot täysin uudella muotoilulla. Uudelleen muotoillut takavalot, joissa on erittäin kirkkaat värit ja jotka on integroitu tavaratilan kanteen istuvuuden parantamiseksi.
 • Kaksi uutta väriä – Ultra Red ja Stealth Grey. Ultra Red on täyteläinen väri, jonka dynaaminen syvyys saadaan aikaan usealla maalikerroksella. Päivitimme myös maalipinnan värin Midnight Silver Metallic -väristä uusimpaan Stealth Grey -väriimme. Stealth Grey on täyteläinen ja dynaaminen tummanharmaa metalliväri, joka korostaa Model 3:n muotoja.
 • Vanteet/renkaat optimoitu toimintasädettä silmällä pitäen – Päivitetty muotoilu ja parannettu aerodynamiikka yhdistettynä melua vähentäviin ja toimintasädettä parantaviin renkaisiin.


Sisäpuoli

 • Kapseloiva muotoilu – Ensiluokkaisesti toteutettu ohjaamon verhottu arkkitehtuuri, jossa on käytetty ensiluokkaisia materiaaleja (kuten aito alumiini, tekstiilit).
 • Pehmeästi valaiseva valaistus – Mukautettava tunnelmavalaistus kietoo koko matkustamon pehmeään valoon.
 • Ilmastoidut istuimet – Ilmastoidut etuistuimet ja lämmitetyt istuimet koko matkustamossa on täysin integroitu automaattisiin ilmastointilaitteisiin.
 • Hiirenhiljainen matkustamo – Matkustamo on hiljaisempi kuin koskaan aiemmin 360 asteen akustisen lasin, parannettujen jousitusholkkien, tiivisteiden ja ääntä vaimentavien materiaalien ansiosta.
 • Langaton puhelimen lataus ja säilytystilat – Uudelleen suunnitellussa keskikonsolissa on alumiinipinta, suuri säilytystila ja kaksi langatonta puhelinlaturia. Voit ladata kannettavia tietokoneita ja muita laitteita nopeasti yhdellä etuosan ja kahdella takaosan USB-C-latausliitännällä, joista kukin tarjoaa 65 W:n tehon. Käytä Bluetooth-yhteyttä ja synkronoi kaikki sisältö aina yhteystiedoista musiikkiin.


Tekniikkatuotteet

 • Uuden sukupolven ääni – Uuden Teslan suunnitteleman premium-äänentoistojärjestelmän ansiosta voit nauttia studiotason äänestä millä tahansa istuimella. Long Range -ajoneuvoissa on 17 kaiutinta, kaksi subwooferia ja kaksi vahvistinta ja Rear-Wheel Drive -ajoneuvoissa 9 kaiutinta, yksi subwoofer ja yksi vahvistin. Sisältää Spotifyn, Apple Musicin ja Tidalin natiivituen. Suorituskykyisemmät lisämikrofonit parantavat puhelun laatua.
 • Toisen rivin näyttö – Täysin uusi 8 tuuman takanäyttö, johon on integroitu ilmastointi, ilmanvaihto ja viihdetoimintoja.
 • Ajoa ilman vipuja – Vivut on korvattu ohjauspyörän hallintalaitteilla – kosketuskytkimillä ja fyysisillä painikkeilla –, jotka takaavat sujuvan ajokokemuksen. Smart Shift valitsee automaattisesti oikean ajosuunnan ja aloittaa matkan, aivan kuten uusimmissa Model S- ja Model X -ajoneuvoissa.
 • Keskinäyttö – Erittäin kirkas ja herkästi reagoiva 15,4 tuuman keskinäyttömme on saman kokoinen kuin ennen, mutta ohuemman kehyksen ansiosta siinä on suurempi näyttöala. Siinä on muokattavissa oleva käyttöliittymä, ja lisäksi se paranee ajan myötä langattomien päivitysten myötä.
 • Liitettävyys – 50 % parempi matkapuhelinverkko, 2x Wi-Fi-kantama, kaksikaistainen Wi-Fi-ominaisuus (2,4 GHz ja 5 GHz).


Turvallisuus

 • Uusimmassa Model 3 -ajoneuvossa on useita Teslan ainutlaatuisia sivutörmäyksiltä suojaavia turvallisuusominaisuuksia.


Toimitukset ja hinnat

Model 3 Rear-Wheel Drive- ja Long Range All-Wheel Drive-mallien toimitukset alkavat lokakuun lopussa Euroopassa ja Lähi-idässä. Suomessa päivitetyn Model 3 Rear-Wheel Drive hinta 44 590 Euro on ja Model Y Long Range AWD alkaen 52 590 Euro.

Kuva: Tesla
Kuva: Tesla

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut