SKAL sai uuden puheenjohtajiston | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#SKAL

SKAL sai uuden puheenjohtajiston

10.6.2024 | Autotoday

SKALin tuore puheenjohtajisto: puheenjohtaja Jari Välikangas (kesk.), 1. varapuheenjohtaja Jani Salmela (oik.) ja 2. varapuheenjohtaja Tomi Roimola (vas.). Kuva: SKAL.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous on valinnut uuden puheenjohtajiston välittömästi alkavalle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajan nuijaan tarttuu kauhavalainen kuljetusyrittäjä Jari Välikangas, 65.

Yrittäjäneuvos Jari Välikangas on SKALin hallituksen ja puheenjohtajiston pitkäaikainen jäsen. Välikangas on toiminut SKALin vt. puheenjohtajan roolissa joulukuusta 2023 alkaen. Lisäksi hän on toiminut muun muassa SKAL Pohjanmaan hallituksen jäsenenä ja SKAL Suoritealat säiliöjaoston puheenjohtaja. Välikankaan yritys Välikangas Logistics Oy liikennöi kolmellatoista yhdistelmällä.

Välikangas korostaa, että työ organisaation keskeisissä luottamustoimissa antaa hyvät valmiudet tehtävään.

– Minulla on tehtävän vaatima kokemus, osaaminen ja laajat verkostot. Ennen kaikkea minulla on palo edistää suomalaisten kuljetusyrittäjien asiaa. Olen SKALin jäsenyrittäjien käytettävissä ja teen heille töitä – yhdessä heidän kanssaan, sanoo Välikangas.

Jari Välikangas sai puheenjohtajavaalissa 2 960 ääntä (57 %). Toiseksi tullut espoolainen Harri Sandell sai vaalissa 2 200 ääntä (43 %). Ääniä annettiin yhteensä 5 160 kpl.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jani Salmela ja toiseksi Tomi Roimola

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin kurikkalainen Jani Salmela, 48. Logistiikkainsinööri Jani Salmela on toimitusjohtaja 12 ajoneuvon M.J. Salmela Oy:ssä, jossa on 20 kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsenenä vuodesta 1979.

– Arvoni ovat samoja mitä uudessa strategiassamme. Pidän itseäni luotettavana ja vastuullisena. ja olen jäsenen puolella. Haluan olla myös rohkea, kun haluan mennä eteenpäin järjestössä, Salmela sanoo.

Salmela sai vaalissa 3 080 ääntä ja vastaehdokkaana ollut nilsiäläinen Timo Käsnänen sai 2 000 ääntä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin haminalainen Tomi Roimola, 59. Roimola on kuljetusyrittäjä Autoyhtymä Roimola Ky:ssä, jossa on kolme kuljettajaa. Hänen yrityksensä on ollut SKALin jäsen vuodesta 1962 alkaen.

– Jatkan innolla järjestötyötäni SKALin puheenjohtajistossa. Olen järjestömies henkeen ja vereen, joten haluan olla valvomassa kumipyöräliikenteen etuja, sanoo Roimola.

Roimola sai vaalissa 2 560 ääntä. Salista esitettiin vastaehdokkaaksi SKAL Länsi-Suomi ry:n puheenjohtajaa Marjut Koskista, joka sai vaalissa 2 520 ääntä.

Hallituksen muut jäsenet

Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry
Timo Immonen, Marko Järvimäki

Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry
Kalle Karttunen, Seppo Laurila

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry
Mikko Aaltonen, Pasi Saarinen

SKAL Itä-Suomi ry
Mirkka Kekäläinen, Kimmo Halonen

SKAL Kaakkois-Suomi ry
Mikko Räsänen, Antti Tiippana

SKAL Keski-Suomi ry
Lasse Flyktman, Tommi Koljonen

SKAL Länsi-Suomi ry
Marjut Koskinen, Jouni Pusa

SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry
Rauno Heinonen, Staffan Molander

SKAL Pohjois-Suomi ry
Jarmo Nahkala, Jarmo Tyni

Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry
Antti Finnilä, Mikko Pitkänen

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry
Jarkko Vartiamäki, Timo Tukiainen

SKAL Suoritealat ry
Harri Sandell, Heikki Rantala

SKAL Ympäristöyritykset ry
Laura Muhonen, Samuli Laine

KKL ry (neuvotteleva jäsen)
Mika Laurén, Jyri Kuivala

Logistiikkayritysten Liitto ry (neuv.jäsen)
Riku Vainio, Petri Angervuori

Kahden vuoden välein liittokokous valitsee jäsenyrittäjien keskuudesta puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä hallituksen jäsenet SKALille.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa