Sipoossa avattu kaasutankkausasema | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Kaasu#Raskas liikenne

Sipoossa avattu kaasutankkausasema

2.6.2022 | Autotoday

Kuva: Clas von Bell

Energiayhtiö Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoaan Sipooseen. Alueen ensimmäinen asema avautuu Bastukärrin logistiikka-alueelle, jossa se tulee tarjoamaan sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua niin raskaan liikenteen kuin kevyen kuljetuskaluston ja henkilöautoilijoiden tarpeisiin. Asema avautui eilen.

Bastukärrin logistiikka-alueelle avautuva kaasutankkausasema parantaa erityisesti alueen kuljetustoimijoiden ja raskaan liikenteen mahdollisuuksia vähentää sekä päästöjään että polttoainekustannuksiaan kaasun avulla.

Asema sijaitsee välittömästi Bastukärrin alueen sisäänajon yhteydessä Keravantien ja Keuksuontien risteyksessä.

Alue on yksi Suomen suurimmista logistiikkakeskittymistä ja sen läpi kulkee viikoittain tuhansia raskaan liikenteen ajoneuvoyhdistelmiä. Uuden aseman myötä yhä useammalla Suomen päivittäistavarakaupan logistiikkaa palvelevalla kuljetusyrityksellä on mahdollisuus siirtyä käyttämään liikennekaasua ajoissaan.

Bastukärrin logistiikka-alueen yksi suurimmista toimijoista on S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupan kuljetuksista vastaava Inex Partners Oy. Yhtiön Bastukärrin logistiikkakeskuksissa käy vuorokaudessa noin 1 000 ajoneuvoa.

Kaasutankkausasema sijaitsee osoitteessa Keuksuontie 4, Sipoo.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell