Scaniaan tulossa digitaalinen kojelauta | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Scania

Scaniaan tulossa digitaalinen kojelauta

6.4.2023 | Autotoday

Kuva: Scania

Osana merkittävää kuorma- ja linja-autoja koskevaa turvallisuusmääräysten muutosta Scania tuo markkinoille modulaarisen, toimintoja integroivan digitaalisen kojelaudan, joka sisältää lukuisia uusia turvallisuusominaisuuksia.

Digitaalinen Smart Dash -kojelauta viitoittaa tietä uusille digitaalisille palveluille, lisää turvallisuutta ja parantaa Scanian asiakkaiden ja kuljettajien käyttökokemusta.

Digitaalinen Smart Dash -kojelauta keskusnäytöllä

  • Tarjoaa kuljettajille ja ajoneuvon omistajille saumattoman päivittäisen digitaalisen tuen yhdessä My Scania-palvelun ja Scania Driver -sovelluksen kanssa
  • Uusi sähköjärjestelmäarkkitehtuuri, joka on EU:n uuden yleisen turvallisuusasetuksen ja YK:n uusien kyberturvallisuusmääräysten mukainen
  • Langattomat päivitykset jopa huippunopeiden 5G-yhteyksien kautta
  • Edistynyt käyttöliittymä: Smart Dash -ratkaisu on olennainen osa Scanian turvallisuusratkaisujen kehitystyötä.

Smart Dash on kehitetty Scanian räätälöityjen digitaalisien ratkaisujen ja modulaarisen tuotantoperiaatteen mukaisesti. Smart Dash on modulaarinen ratkaisu eri toiminnallisuuksille, mahdollistaen saumattoman toiminnan muiden digitaalisten Scania-ratkaisujen, kuten My Scania-palvelun tai Scania Driver-sovelluksen kanssa.

Scanian digitaalinen Smart Dash -kojelauta esitellään vuonna 2024 Scanian kuorma-autoihin ja linja-autoihin. Se merkitsee ajokokemuksen kannalta suurta muutosta, mutta se myös luo pohjan uusille digitaalisille palveluille ja tarjoaa huomattavasti enemmän turvallisuusominaisuuksia Scanian asiakkaille ja kuljettajille.

EU:n uudet yleiset turvallisuusasetukset tekevät erilaisista turvallisuuteen liittyvistä ominaisuuksista pakollisia raskaissa hyötyajoneuvoissa heinäkuusta 2024 alkaen. Uusia YK-määräyksiä, UNECE R155 ja R156, sovelletaan myös kyberturvallisuuteen, joilla pyritään ennaltaehkäisemään ja vähentämään ajoneuvojen haavoittuvuuksia.

Scania on kehittänyt uuden sähköjärjestelmäarkkitehtuurin, joka on yhteinen sekä kuorma-autoille että linja-autoille. Uusi arkkitehtuuri mahdollistaa älykkäämmän ja nopeamman viestinnän, entistä korkeamman kyberturvallisuuden ja uusien lakisääteisten vaatimusten täyttämisen.

Uudistuksen myötä Scanian omistajat voivat myös käyttää älykkäitä Connected-karttoja navigointijärjestelmissään ja saada langattomia päivityksiä ajoneuvoihinsa. Tämä vähentää tarvetta käydä Scanian korjaamoilla ohjelmistopäivityksiä varten ja siten ajoneuvojen käytettävyysaste paranee.

Smart Dash -kojelautojen eri varustelutasot korvaavat Scanian nykyisen kojelaudan ja niitä voi tilata kuorma-autoihin, jotka valmistetaan vuoden 2024 alkukuukausina.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa