Artikkelit | Uutiset
#Raskas liikenne#Scania

Scania näyttää tietä tulevaisuuteen uudella digitaalisella kojelaudalla

11.9.2023 | Autotoday

Scania Street Smart teknologia ja Scanian uusi digitaalinen kojelauta Scania Smart Dash avaa tien älykkäämpään, turvallisempaan ja parempaan ajokokemukseen, todetaan Scanian tiedotteessa.

Uuden Smart Dash kojelaudan modulaarinen rakenne ja uusimmat digitaaliset ratkaisut takaavat, että Scania tarjoaa turvallisen, vaivattoman ja mukavan ajokokemuksen ohjauspyörän takana.

Scanian kuljettajat hallitsevat kuorma-autoaan ja ympäristöään aivan uudella tavalla, ja he saavat huomaamattomia vinkkejä älykkäältä kuorma-autokumppaniltaan aina, kun vaaratilanne uhkaa tai jotain toimenpiteitä tarvitsee tehdä.

  • Scania Smart Dash on uusin pala Scanian pyrkimyksessä muuttaa kuljetusalaa älykkääksi ja kestäväksi
  • Rajattomat mahdollisuudet ajokokemuksen yksilöllistämiseen samalla, kun uusimmat tiedot ovat aina saatavilla
  • Manuaalisten ohjainten ja digitaalisten näyttöjen yhdistelmä tarjoaa ensiluokkaisen ajokokemuksen ja uudenlaisen tuen kuljettajille
  • Scania on pyrkinyt tekemään tuki- ja turvallisuusjärjestelmistä intuitiivisia ja kuljettajille mahdollisimman huomaamattomia


Katso tästä esittelyvideo uudesta kojelaudasta

 

– Sen lisäksi, että Smart Dash -kojelauta tarjoaa erinomaisen yleiskuvan ja loputtomat mahdollisuudet kuljettajan palveluiden personointiin, se myös parantaa viestintää ja ­digitaalisia palveluita kuorma-autossa ja sen ympäristössä, sanoo tiedotteessa Scanian kuorma-autoliiketoiminnan johtaja Stefan Dorski.

– Scanian kuorma-autot voidaan nyt integroida tiiviisti kaikkeen ­kalustonhallintajärjestelmästä varsinaiseen ajoympäristöön ja erilaisiin pilvipohjaisiin palveluihin, jotka parantavat turvallisuutta, käyttöastetta ja tuottavuutta.

Scania Smart Dash

Scania Smart Dash edustaa raskaiden kuorma-autojen kuljettajan käyttöliittymäratkaisujen uusinta edistysaskelta.

Kuljettaja valitsee näytettävät tai pois jätettävät tiedot, ja koko kokoonpano on tehty intuitiiviseksi ja käyttäjäystävälliseksi fyysisten ja digitaalisten ohjainten älykkäällä yhdistelmällä, joka tarjoaa yleiskuvan ja mielenrauhan ilman ajamisen ylikuormitusta.

Scania Smart Dash -kojelaudassa on aina kaksi näyttöä: kuljettajan edessä oleva kuljettajan näyttö ja keskimmäinen tietonäyttö (kosketusnäyttö, joka on saatavana kahdessa koossa – 10,1 tai 12,9 tuumaa).

Kuljettaja voi antaa tietoja kosketusnäytön kautta, painamalla painikkeita tai ääniohjauksella. Scania on kehittänyt ­fyysisten ja digitaalisten hallintalaitteiden tasapainoisen yhdistelmän, jossa vältetään yleinen virhe piilottaa tärkeät toiminnot yhden tai kaksi tasoa alemmas eri valikoihin.

– Eniten käytettyjen toimintojen pitäisi tietenkin olla helposti saatavilla, sanoo tiedotteessa Scania kuorma-autojen tuotepäällikkö Eduardo Landeo.

– Kyse on parhaan mahdollisen kokemuksen tarjoamisesta kuljettajille ja sen varmistamisesta, että uusi teknologia tukee aina kuljettajia sen sijaan, että ärsyttäisi heitä tai aiheuttaisi ajamiseen ylikuormitusta. Tai pahimmassa tapauksessa jopa luoda tilanteita, joissa heidän huomionsa harhailee tieltä ja ohjaa katsetta säätämään auton perusasioita, kuten sisälämpötilaa.

Scanian uusin Street Smart kuorma-autosukupolvi tarjoaa monia turvallisuustoimintoja vakiovarusteena Euroopan markkinoille. Lisäksi on tarjolla useita turvallisuutta lisääviä toimintoja, jotka ylittävät lakisääteiset vähimmäisvaatimukset.

"Sen sijaan, että ajoneuvo vain varoittaisi, että kuorma-auton edessä on jalankulkija, se tekee tarvittaessa myös törmäyksen estävän jarrutuksen."

Yksi esimerkki on suojattoman tienkäyttäjän havaitseva hätäjarrutusavustin (Advanced Emergency Braking for Vulne­rable Road Users AEB VRU); sen sijaan, että ajoneuvo vain varoittaisi, että kuorma-auton edessä on jalankulkija, se tekee tarvittaessa myös törmäyksen estävän jarrutuksen.

– Uuden Smart Dash kojelaudan käyttöönoton myötä avaamme myös uudet digitaaliset ja yhdistetyt palvelut, jotka hyödyttävät sekä kuljettajia että kaluston omistajia ja kalustopäälliköitä, Landeo sanoo.

– Älykkäät ja turvalliset kuorma-autot lisäävät tuottavuutta, vähentävät onnettomuuksia ja parantavat kuljettajien turvallisuutta. Kuljettaja kokee, että hänen työvälineensä todella tukee häntä. Uusi Smart Dash tarjoaa kaiken kuorma-autoa ja mahdollisia vaaroja koskevat tiedot yleisopastuksesta kuljettajan suosikkitoimintoihin kristallinkirkkaasti.

Asiakkaiden odotukset yhdistetyistä ajoneuvoista ja aktiivisista turvallisuusominaisuuksista ­kasvavat jatkuvasti.

Scania Smart Dash vastaa näihin odotuksiin käyttäjäystävällisellä ja modulaarisella digitaalisella käyttöliittymällään, joka sisältää sekä langattomat päivitykset että nopeat 5G-mahdollisuudet. Turvallisuusjärjestelmien tarjoama jatkuva tuki on kuljettajan paras työkalu vakavien onnettomuuksien välttämiseen.

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa