Sähköpyörätaksit palaavat kesäkaupunkien katukuvaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Polkupyörätaksi#Ekologisuus

Sähköpyörätaksit palaavat kesäkaupunkien katukuvaan

24.4.2023 | Autotoday

Kuva: Biketaxi

Biketaxi on Suomen ainoa valtakunnallinen sähköpolkupyörätaksiyritys, jonka ensimmäiset riksakyydit ajettiin Kuopiossa jo kesällä 2016. Viimeisien vuosien aikana toiminta on muuttunut valtakunnalliseksi franchise-liiketoiminnaksi. Vappuna toiminta starttaa jo 14:ssa kesäkaupungissa ympäri Suomea!

Biketaxit liikkuvat joutuisasti kaupunkikeskustojen pyöräväylillä ja kyytiin mahtuu kerrallaan 2-3 asiakasta. Riksat edustavat myös vihreitä arvoja, sillä pyörät eivät saastuta. Koulutetut kuskimme toimivat polkemisen ohessa myös paikallisoppaina ja osaavat vinkata asiakkaille missä mitäkin tapahtuu kesäkauden aikana.

Kysyntää riksakyydille on erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Suurin osa matkustajista on kuitenkin paikallisia ihmisiä.

Päivällä kyytiin hyppää usein lapsiperheitä ja vanhempia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ostoskassien kanssa tai haluavat taittaa välimatkat hauskasti ja ekologisesti.
Yöaikaan kyytiin istuu enemmän nuoria, joita kuljetetaan illanviettoon ja sieltä kotiin.

Välillä matkat voivat olla jopa 10 km suuntaansa, mutta pääasiassa taksit liikkuvat kaupunkien keskustoissa ja niiden lähialueilla. Toimintasäde noin 2-4 km.

Biketaxit aloittavat liikennöinnin isoimmissa toimintakaupungeissa vappuna. Pienemmät kaupungit viimeistään kesäkuun alussa.

Kesän aikana liikenteessä on yhteensä 125 riksaa ympäri Suomea. Biketaxi- ketju työllistää toimintakauden aikana reilusti yli 150 kesätyöntekijää.

Kuskit ovat pääasiassa täysi-ikäisiä nuoria opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on kuljettaa syyskuun alkuun kestävällä kaudella yli 200 000 asiakasta.

Vastuullista yhteistyötä!

Biketaxit tekevät paikallisesti tiivistä yhteistyötä muun muassa hotellien, kahviloiden, ravintoloiden sekä yleisötapahtumien kanssa. Yhteistyökumppaneita voivat olla myös kampaamot, kukkakaupat sekä apteekitkin.

Riksan voi varata kyydittämään vaikkapa palvelutalon asukkaita, juhlavieraita, yritys- tai majoitusasiakkaita sekä tapahtumakävijöitä. Riksoilla ajetaan myös paljon hääkuljetuksia.

Biketaxin toiminnasta on tehty myös dokumentti, joka kertoo yrityksen kasvutarinan. Videon voi katsoa täältä: https://www.biketaxi.fi/biketaxi-dokumentti-2022/

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä jutut