Sähköpotkulaudat ovat Helsingin kantakaupungissa jo lähes kaksi kertaa suositumpi liikkumismuoto kuin taksit | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähköpotkulauta#Taksi

Sähköpotkulaudat ovat Helsingin kantakaupungissa jo lähes kaksi kertaa suositumpi liikkumismuoto kuin taksit

21.2.2023 | Autotoday

Kuva: Voi

Helsingin kaupunkiympäristön teettämästä Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2022 -raportista käy ilmi, että sähköpotkulaudat ovat selvästi nousseet liikkumismuotona taksien ohi. Kantakaupungissa tarkasteluaikana tehtiin 5 000 matkaa sähköpotkulaudoilla, kun vastaava luku takseilla oli 3 000.

Helsingin kaupunkiympäristö selvitti Taloustutkimuksen haastattelututkimuksen kautta ajalla 6.9–13.10. helsinkiläisten pääasiallisia liikkumistapoja. Hiljattain julkaistussa raportissa sähköpotkulautojen merkitys helsinkiläisten liikkumisvälineenä nousee vahvasti esille.

– Koko Helsingin alueella sähköpotkulaudat ovat jo tutkimuksen mukaan yhtä suosittu liikkumismuoto kuin taksi ja kantakaupungissa lähes kaksi kertaa suositumpi. Koska tutkimus tehtiin varsin myöhään syksyllä, sähköpotkulautamatkojen määrät olivat jo tuolloin laskussa. Kesäaikaan sähköpotkulautamatkojen määrä olisi ollut vieläkin merkittävämpi, Voin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Hannu Oskala kertoo.

Pelkästään sähköpotkulautayhtiö Voin laudoilla tehtiin viime vuonna 1,6 miljoonaa matkaa Helsingissä.

– Moni saattaa luulla, että sähköpotkulaudalla korvataan vain kävelyä tai ajellaan huvikseen. Käyttäjäkyselymme mukaan kuitenkin lähes puolet hyödyntää sähköpotkulautaa työ- ja koulumatkoihin. Suomessa tekemämme kyselyn mukaan 79 % asiakkaistamme on vähentänyt auton käyttöä sähköpotkulautojen ansiosta, Oskala kertoo.

– Nyt julkaistu tutkimus osoittaa jälleen kerran, miten merkittävästi toimivat sähköpotkulaudat lisäävät erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella ilmastoneutraalia liikkumista.

Oskalan mukaan sähköpotkulaudat tarjoavat myös edullisen ja suositun tavan liikkumiseen. Voilla oli viime vuonna Helsingissä yhteensä noin 100 000 käyttäjää.

– Sähköpotkulaudat tarjoavat monelle sellaiselle asiakasryhmälle edullisen tavan liikkua tarpeen mukaan, joilla ei ole varaa taksimatkoihin tai esimerkiksi julkisen liikenteen kuukausikorttiin.

Suosituimmat liikkumistavat Helsingissä ovat tutkimuksen mukaan kävely, henkilöauto, bussi ja polkupyörä. 

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Luitko jo nämä uutiset?