Sähköautolla maailman ympäri — 6 maanosaa, 27 maata, 30 000 km | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Uutiset
#Sähkö#Maailman ympäri#Sähköauto

Sähköautolla maailman ympäri — 6 maanosaa, 27 maata, 30 000 km

1.4.2024 | Autotoday

Kuva: Ford

Seikkailija Lexie Alford teki tänään virallisen ennätyksen ollen ensimmäinen henkilö, joka on kiertänyt maapallon sähköautolla – täyssähköisellä Ford Explorerilla.

Lexie ja uusi Ford Explorer johtivat Nizzassa maaliviivan yli saattueen, johon kuului ikonisia Ford-ajoneuvoja vuosikymmenten ajalta. Lisäksi saattueessa oli mukana nykyisiä malleja, jotka kuvastavat yhtiön tulevaisuuden visiota.

Uskomaton yli 30 000 kilometrin matka vei Explorerin kuuteen maanosaan ja 27 maahan. Koko matka suoritettiin pelkästään sähköllä. Matkan varrella kohdattiin monenlaisia haasteita; sähkökatkoja Afrikassa, latausinfrastruktuurin puute Atacaman autiomaassa Chilessä, rakentamattomia teitä, vuoristosolia ja pakkasia. Saavutus on todistus siitä, mihin sähköauto todella kykenee.

Kuva: Ford

Lexiellä oli käytössään Ford Explorerin esituotantoauto. Matkan aikana käytettävissä oli erilaisia latausratkaisuja 2,2 kW latauksesta DC-pikalatauslaitteisiin. Välillä tarpeen oli myös käyttää apuna kannettavaa akustoa.

Lexien matkaa helpottivat suuri MegaConsole-säilytystila, johon mahtuu kolme 1,5 litran juomapulloa, lämmitetty ja hierova kuljettajan istuin sekä puheohjauksella toimiva Sync Move -tietoviihdejärjestelmä, jossa on mukautettava kosketusnäyttö. Kaikki nämä ominaisuudet ovat vakiona sekä Ford Explorer että Ford Explorer Premium -malleissa.

“Tapasin tällä matkalla uskomattomia ihmisiä eri puolella maailmaa, ja sain kokea ratin takana 27 kaunista maata. Mutta matkaan mahtui myös ainutlaatuisia haasteita,” sanoo Lexie, jolla on jo entuudestaan ennätys nuorimpana jokaisessa maailman maassa vierailleena henkilönä.

“Minulle oli suuri kunnia, että Ford luotti minun kiertävän maapallon täyssähköisellä Explorerilla, joka on ollut minulle kuin koti viimeiset kuusi kuukautta. Tavoitteenani oli ylittää sähköauton rajoja, ja voin ylpeänä sanoa, että tein sen!”

Lähde: Autotoday | Clas von Bell

 

 

Sinua voisi kiinnostaa