Rengastöitä Rouenissa - Vanhan tien aikaan | Kuljettaja.fi
Artikkelit | Blogi
#Ulkomaanliikenne

Rengastöitä Rouenissa - Vanhan tien aikaan

23.11.2023 | Jarkko Nisula

Seisoin liikennevaloissa Rouenin laitakaupungilla. Valot vaihtuivat vihreiksi, lähdin liikkeelle ja käännyin vasemmalle. Yhtäkkiä kuului jumalaton losahdus. 

Kuva: Jarkko Nisula

Peilistä näkyi perävaunun takana pölypilven keskellä kilisten pomppiva metallinpalanen. Ja aivan samanvärinen kuin ajokkini runko.

"Minulla oli perässä Rentcon vuokraperävaunu ja niissä oli muitten hienouksien lisäksi kiinteät kuormaliinat."

Ajoin kadun laitaan ja lähdin kävelemään takaisin ”rikospaikalle”. Perävaunun yksi rengas oli halki koko matkalta sivusta ja vähän matkan päässä keskellä katua lojui tutun näköinen peltinen pyöräkiila. Muoto oli hieman muuttunut, mutta eittämättä se oli ajokistani.

Tassuttelin takaisin autolle. Telineessä kuljettajan puolisten vetopyörien ja ilmasäiliön välissä oli normaalisti kaksi pyöräkiilaa. Nyt toinen kiiloista puuttui ja sitä paikallaan pitävä paksu musta kuminen kiinnityslenkki oli auki. Vasta kun huomasin perävaunun etukulmasta roikkuvan kuormaliinan pään, alkoi arvoitus selvitä.

Minulla oli perässä Rentcon vuokraperävaunu ja niissä oli muitten hienouksien lisäksi kiinteät kuormaliinat. Yksi kuormaliinoista oli sijoitettu aivan kärryn etunurkkaan. Yleensähän koukku liinan päässä oli perävaunun sisäpuolella ja liinarulla oli kääritty lavan alla kiristimeen rullalle. Tällä kertaa oli joku kuitenkin jättänyt koukunkin ulkopuolelle ja ripustanut sen perävaunun rungossa olevaan reivaussilmukkaan roikkumaan.

En ollut asiaa huomannut Nordlankailla kärryä tarkastaessa (huolimatonta touhua) ja ilmeisesti koukku oli tipahtanut silmukasta Rouenin kuoppaisilla kaduilla. Kun käännyin risteyksessä, nappasi koukku pyöräkiilan mukaansa telineestä ja heitti perävaunun alle.

Ajelin vähän sivummalle rengasta vaihtamaan ja mietin, että mitähän ne siellä toimistolla ajattelee, kun kerron rikkoneeni perävaunun renkaan ajamalla oman pyöräkiilani yli liikennevaloissa...

Kaikki muut jo ilmestyneet Vanhan tien aikaan -blogit

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Vanhan tien aikaan

12.5.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Ylikuormaa - Vanhan tien aikaan

9.11.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Hajuherne - Vanhan tien aikaan

15.6.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Rokkaamassa - Vanhan tien aikaan

24.3.2023 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

NÖFNÖF - Vanhan tien aikaan

30.9.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Liian pitkä - Vanhan tien aikaan

29.7.2022 | Jarkko Nisula

Blogi
#Ulkomaanliikenne

Marjassa - Vanhan tien aikaan

14.6.2022 | Jarkko Nisula